Filme

#_fara-teama-2006

Jet Li - fara violenta!

Un film despre si pentru spirit, o lectie de viata, Fearless ni-l readuce pe ecrane pe Jet Li , in rolul lui Huo Yuanjia, o legenda a artelor martiale, cel mai cunoscut luptator din China, la inceputul secolului XX.

Huo Yuanjia este un luptator fara pereche. Se lupta cu oricine, oricand ... cu umbrela in mana, cu sau fara spada, cu unul sau mai multi adversari in acelasi timp. Ramas fara rival pe masura, Huo Yuanjia se afunda tot mai mult in orgoliu si betie. Cand familia ii este ucisa din razbunare, Huo Yuanjia isi schimba radical viziunea asupra vietii si a artelor martiale.
Regasim in film intelepciunea orientala imbinata cu stilul unic de lupta al lui Jet Li, o adevarata arta.
Oase trosnind, lovituri napraznice bine plasate, acrobatii si sabii zburand ... arta inconfundabila a unui actor si luptator fara pereche - Jet Li.

Implicat sufleteste in rolul lui Huo Yuanjia, Jet Li declara: "Personajul acesta se apropie de mine. Am pus mult din experienta mea de viata in Film...Fara teama/ Fearless; mi-am pus acolo sufletul, credintele, pregatirea fizica, dar si pregatirea mentala – tot ce am invatat incepand de la 8 ani. " (...)
"Filosofia pe care o transmite acest film este ca poti folosi artele martiale pentru a-i ajuta pe oameni, nu doar pentru violenta. Aceasta este o alta credinta de-a mea; violenta nu este singura solutie. Wushu nu inseamna ‘Eu te bat, tu ma bati’, ci inseamna sa oprim asa ceva. Poti sa-l bati pe un om fizic, dar acest lucru nu-i schimba sufletul." ( Jet Li)

Fearless ii aduce impreuna alaturi de Jet Li, pe producatorul Bill Kong (Eroul/ Hero) si pe coregraful pentru actiune Yuen Wo Ping (Dresat pentru a ucide/ Unleashed).
Un film mai profund si mai emotionant decat ma asteptam, Fearless se vrea a fi cantecul de lebada al lui Jet Li pe marile ecrane. I-a reusit destul de bine!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea