Filme

#filme #premiile gopo #gala premiilor gopo #iurie darie #premiile gopo 2012 #dumitru gaita

Iurie Darie si Dumitru Gaita, la gala premiilor Gopo 2012

Actorul Iurie Darie si Dumitru Gaita , unul dintre cei mai prolifici asistenti de camera din cinematografia romana vor fi prezenti la gala Gopo, pe 26 martie, unde vor fi celebrati si li se vor acorda premii.

Iurie Darie va primi premiul pentru intreaga cariera, iar lui Dumitru Gaita i se va inmana un premiu special.

Absolvent al Institutului de Arta Teatrala si Cinematografica (1952), actorul Iurie Darie are o cariera remarcabila, ce cuprinde diverse roluri in peste 40 de productii cinematografice. Debutul sau a avut loc in anul 1953, in "Nepotii gornistului", in regia lui Dinu Negreanu, alaturi de Marga Barbu si Liviu Ciulei .

Dumitru Gaita, la randul sau, va primi un premiu special. Cariera acestuia cuprinde zeci de lungmetraje de fictiune, dintre care multe sunt titluri celebre ale perioadei '50-'80.

Premiile Gopo au ajuns la cea de-a sasea editie, care se va celebra pe 26 martie, la Platinum Business & Convention Center. Evenimentul va fi transmis in direct, in exclusivitate pe ProCinema, incepand cu ora 19.00.

Gala se poate urmari si online, pe www.premiilegopo.ro, www.voyo.ro si pe mediafatada magazinului bucurestean Cocor.

Foto: buzznews.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea