Filme

#documentar irina rimes #irina rimes pe drumul meu #pe drumul meu #irina rimes

“Irina Rimes: Pe drumul meu”, miniseria-documentar de 7 episoade despre ascensiunea in cariera a artistei

HBO Max va lansa miniseria-documentar Max Original Irina Rimes: Pe drumul meu / On my Way with Irina Rimes, regizata de Barna Nemethi, dupa un concept de Mara Ciama, produsa de Global Records.

Primele 3 episoade din cele 7 ale miniseriei vor fi disponibile pe HBO Max din 3 iunie.

Ce faci atunci cand simti ca nu iti gasesti inspiratia, cand simti ca te indepartezi de esenta si te pierzi pe tine? Dupa doi ani de activitate haotica, Irina Rimes simte ca are nevoie de o schimbare pentru a se regasi. Irina porneste la drum timp de doua saptamani si calatoreste intr-un studio mobil prin sase orase cu scopul de a-si finaliza albumul Acasa, un album cu un concept aparte, o calatorie initiatica a Irinei spre redescoperirea sinelui. Productia albumului a fost realizata de catre artista si trupa ei in diverse zone ale tarii (Bucuresti, Brasov, Piatra Neamt, Iasi) si a culminat cu o oprire in Republica Moldova, la Chisinau si la Izvoare, de unde provine Irina.

Irina Rimes: Pe drumul meu este o calatorie ce exploreaza influentele care au facut-o pe Irina Rimes artista de astazi. Irina Rimes rememoreaza momente importante din viata ei, vorbeste despre versurile pe care le scrie, despre oamenii care au ajutat-o in cariera. In paralel, sunt dezvaluite detalii despre sursele de inspiratie ale albumelor anterioare, sunt pregatite videoclipuri si concerte caritabile. 

Profesionisti din industria muzicala, artisti si persoane publice precum: Tudor Chirila, Andra, Catalin Maruta, Damian Draghici, Adrian Despot, The Motans, Alex Cotoi si multi altii sunt invitati in documentar sa vorbeasca despre cariera artistei.

"Documentarul “Irina Rimes: Pe drumul meu / On my Way with Irina Rimes” a aparut din nevoia de a spune lucruri: despre mine, despre oamenii care lucreaza in acest proiect, despre ce se petrece in spatele scenei, in spatele camerelor, despre industrie, despre ce inseamna sa construiesti un proiect. Vreau sa aratam oamenilor struggle-ul de artist. Sa inteleaga mama, tata, rudele, prietenii mei de ce n-am timp sa merg la ei in vizita, de ce nu raspund tot timpul la telefon, de ce dorm pana la ora 4 dupa-amiaza, dar cel mai important, de ce scriu ceea ce scriu. 

Vreau sa vada oamenii care este sacrificiul pe care-l faci atunci cand decizi ca vrei sa devii artist. Cum trebuie sa renunti la tine si in acelasi timp, sa se invarta toate in jurul tau. 

Tu nu poti fi artist 8 ore pe zi, de la 10 pana la 18. Esti artist din momentul in care ai decis ca nu vei face nimic altceva in viata asta.

Sunt onorata sa pot sa-mi spun povestea impreuna cu HBO Max si le multumesc pentru incredere.", a declarat Irina Rimes despre miniserie.

"Povestea Irinei este una extrem de personala, dar in acelasi timp universala. Este despre efortul de a-ti gasi vocea, compromisurile si deciziile dificile pe care trebuie sa le faci, dorul de casa si nevoia de a-ti gasi propriul drum, cu propriile forte.

Drumul Irinei este unul catre descoperire. O vedem pe Irina in momente de relaxare, reflectie si reincarcare. Mereu cu caldura, candoare si incredibila sinceritate. Irina Rimes: Pe drumul meu e o bijuterie si a fost un mare privilegiu sa fiu parte din aceasta calatorie.", decara Johnathan Young, Producator executiv HBO Max.

Irina Rimes: Pe drumul meu / On My Way with Irina Rimes este o miniserie-documentar care are la baza o idee si un concept creat de Mara Ciama, dezvoltata si produsa de Global Records. Regia este semnata de Barna Nemethi. Producatorii executivi sunt Antony Root, Johnathan Young; producatorii sunt: Ioanina Pavel, Mara Ciama, Iliana Dumitrache, Alexandru Dorobantu si Cosmin Dogaru (Stay Sharp).

Sinopsisuri episodice:

Ep. 1 – 3 iunie (28 de minute)

Bucuresti, Brasov, Piatra Neamt, Iasi, Chisinau, cu destinatia finala Izvoare – 6 orase, 2 saptamani si un album de finalizat. Dupa 2 ani de activitate haotica, Irina Rimes ia decizia sa plece la drum pentru a se regasi pe sine, personal si profesional. Vorbeste despre presiunea pe care artistii o simt atunci cand trebuie sa lanseze hit-uri pe banda rulanta si despre cum acest lucru deseori bruiaza procesul creativ. Asa apare ideea unui studio mobil cu care urmeaza sa calatoreasca prin Romania, ca la final sa ajunga „Acasa”.

Ep. 2 -  3 iunie (24 de minute)

Irina incepe sa resimta presiunea camerei de filmat, care o insoteste in permanenta. In acelasi timp, simte ca se loveste de un zid in incercarea de a incheia contractul cu un label muzical din Franta. Se opresc la un sanctuar de ursi, unde, in semn de recunostinta pentru munca depusa, Irina il lasa pe Mitica, ursul de plus pe care obisnuia sa il ia cu ea in turnee. Impreuna cu echipa, stabileste lista melodiilor care vor intra pe albumul „Acasa”.

Prima oprire pentru creatie este Transfagarasan, unde, intr-un refugiu de pe munte, sub cerul instelat, langa focul de tabara, i se alatura Alex Cotoi, unul dintre cei mai mari producatori muzicali din Romania, alaturi de care lucreaza la o noua piesa.

Ep. 3 – 3 iunie (26 de minute)

Irina vine cu ideea de a muta „Sufrageria Irinei” in Piata Sfantul Ion din Brasov, cu scopul de a canta piesele de pe albumul „Acasa” intr-o varianta cat mai bruta si pentru a primi feedback-ul fanilor. Intreaga echipa e emotionata, deoarece urmeaza sa cante piese care n-au mai fost repetate niciodata, insa, se bazeaza pe munca in echipa, coordonare si pe zecile de concerte sustinute impreuna.

Irina Rimes este unul dintre artistii emblematici ai industriei muzicale din Romania care si-a pus amprenta asupra publicului si topurilor radio si TV prin stilul unic de interpretare, piese statement si sute de show-uri live intense si pline de emotie.

”Despre el”, ”Cosmos” si ”Pastila” sunt cele trei albume compuse de Irina care includ hituri precum ”Visele”, ”Ce s-a intamplat cu noi”, ”Iubirea noastra muta”, ”Bandana”, ”Bolnavi amandoi”, ”Nu stii tu sa fii barbat”, iar colaborarile cu artisti precum Guess Who, Carla’s Dreams, The Motans, INNA, Grasu XXL, Bruja sau Cris Cab, dar si piesele compuse pentru Andra, Antonia, Nicole Cherry confirma versatilitatea sa.

  

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea