Filme

#nunta muta #interviu #alex #alexandru potocean

Interviu cu Alexandru Potocean

alexandru potocean a studiat actoria la a Univeristatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica, I.L Caragiale si in 2007 a castigat premiul pentru cea mai bun interpretare masculine cu rolurile Conu’ Leonida – Incepem!, Kevin – Port si Dave – Monged.

Alexandru nu se afla nici la prima aparitie pe marele ecran. El a jucat rolul brancardierului in pelicula Moartea domnului Lazarescu, l-a interpretat pe Vasile in Hartia va fi albastra si a fost iubitul Otiliei (Anamaria Marinca) in productia 4 luni, 3 saptamani si 2 zile.

 
acasa.ro: Cum ai aflat de Nunta muta ? Cum ai ajuns la casting?

AP: Intr-o zi am fost sunat de cei de la Castel Film si am fost la proba, la fel ca toata lumea. Au urmat alte intalniri cu Horatiu Malaele, tot in cadrul probelor, iar intr un final mi-a spus ca am ramas pe rol.

 
acasa.ro: Cum ti s-a parut colaborarea cu dl. Malaele, avand in vedere ca si el este actor?

AP: Colaborarea cu Horatiu Malaele nu a fost una intre actori, ci una intre regizor si actor. Faptul ca la baza el este tot actor nu a avut nimic in comun cu ocupatia,temporara, de regizor de film. Si-a luat rolul foarte in serios. Am lucrat in conditii normale...foarte bune.


acasa.ro: Ai simtit ca a cerut mai mult de la tine tocmai pentru ca si el este actor?

AP: Nu. Mi-a cerut sa-mi fac treaba, ceea ce am si facut. Nu imi amintesc sa fi fost foarte exigent cu nimeni.


acasa.ro: Cum a fost sa lucrezi alaturi de atatea nume mari ale cinematografiei romanesti? Au fost momente cand te-ai simtit intimidat?

AP: Da, au fost multe momente cand m-am simtit intimidat. Cred ca o asemenea distributie intimideaza pe oricine, dar la un moment dat am trecut peste asta si mi-am vazut de treaba in continuare. Nu mai tin minte ce simteam atunci cand lucram cu ei, sper sa lucrez din nou ca sa-mi dau seama.  


acasa.ro: Cum este Horatiu Malaele ca regizor?

AP: Un mare actor. Cauta mult, improvizeaza mult, ofera multe solutii, lucruri care de multe ori nici nu-ti trec prin minte. Atmosfera pe care o creeaza pe platou este incarcata de un umor debordant si inteligent.


acasa.ro: O intamplare amuzanta din timpul filmarilor?

AP: Toata filmarea,desi grea, a fost amuzanta. Cu oameni ca Horatiu Malaele nici nu cred ca avea cum sa fie altfel.


acasa.ro: Ce a insemnat pentru tine experienta Nunta muta?

AP: Presupun ca o sa-mi dau seama de acum inainte ce a insemnat. Este primul meu rol principal intr-un film de lung-metraj, sper sa urmeze alte roluri principale, in alte filme de lung-metraj.


acasa.ro: In ce filme sau piese de teatru te vom vedea pe viitor?

AP: Urmatorul film se numeste Luna verde si este in regia lui Alexa Visarion, apoi este portretul luptatorului la tinerete in regia lui Ticuta Popescu...si mai sunt, dar acestea doua sunt mai importante pentru ca vor avea premiera in curand. Deocamdata nu am proiecte teatrale...dar poate ca in curand va aparea ceva.

Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro 

Trailer Nunta Muta

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea