Filme

In culise la Cronicile din Narnia 2

La sfarsitul acestei saptamani se lanseaza si in cinematografele din Romania cea de-a doua parte a seriei Cronicile din Narnia , The Chronicles of Narnia: Prince Caspian, asa ca ne-am gandit sa va introducem putin in atmosfera tensionata a bataliilor epice din film, dezvaluindu-va cateva amanunte din culisele mega-productiei.

Narnia 2 in cifre

Cautarea locatiilor de filmare a durat nu mai putin de opt luni si au fost luate in considerare tari precum Irlanda, China sau Argentina, dar in final, producatorii si echipa de filmare s-au hotarau asupra unor locuri din Noua Zeelanda, Praga, Slovenia si Polonia datorita posibilitatii de a amplasa decoruri mari.

Startul filmarilor a fost dat in ianuarie 2007, iar 7 luni mai tarziu, munca "pe teren" la Narnia 2 era incheiata, pelicula intrand in post-productie. Disney a stabilit data lansarii pe 14 decembrie 2007, insa in cele din urma, intrarea lui The Chronicles of Narnia: Prince Caspian in cinematografe a fost impinsa pe 16 mai 2008. Pelicula a avut parte de cea mai impresionanta premiera desfasurata vreodata in Marea Britanie: pe 19 mai 2008, nu mai putin de 10.000 de spectatori s-au inghesuit la O2 Arena din Londra, celebra sala de concerte, pentru a urmari aventurile celor 4 frati Pevensie in regatul Narniei.

Avand in vedere ca este un film fantasy , Narnia 2 dispune de cele mai noi efecte speciale, tehnologia digitala fiind prezenta in nu mai putin de 1500 de scene, o cifra aproape dubla fata de precedentul Narnia. Efectele speciale au fost realizate cu ajutorul sase companii specializate. Pentru scenele marii batalii au fost folositi 450 de figuranti, care au fost multiplicati cu ajutorul computerului pana la dimensiunea numerica a unei adevarate armate de 6000 de soldati.

Eroii Regatului Narnia

Cu siguranta cei doi eroi din Chronicles of Narnia 2, care incing ecranul, sunt William Mosely (21), interpretul lui Peter Pevensie si Ben Barnes (27), in rolul Printului Caspian , amandoi urmarind tronul legendarului Regat. Cei doi devin insa aliati cand trebuie sa apere Narnia de forte malefice.

Regizorul Andrew Adamson a marturisit ca i-a indarjit in mod voit pe cei doi actori, unul impotriva altuia pentru a face starea de tensiune din film cat mai naturala. "Am simtit imdediat o competitivitate perfecta intre Ben si William. Ii instigam mereu inaintea scenelor de lupta cu replici de genul: 'Puteti sa scoateti sabiile in acelasi timp ca sa vad a cui este mai lunga?'. Pot sa spun ca a functionat de fiecare data", a glumit Adamson.

In ciuda tensiunii care transpare in film, Ben Barnes il admira sincer pe colegul sau de platou, William, pentru ca acesta si-a facut singur toate cascadoriile, inclusiv scenele de calarie si de duel.

Actiunea din The Chronicles of Narnia: Prince Caspian are loc la un an dupa prima aventura a celor patru frati, Peter, Edmund, Susan si Lucy, in tinutul fermecat. Acum ei descopera ca au trecut cateva secole de cand au mai fost acolo, si ca Narnia este condusa de un general insetat de sange, pe nume Miraz, unchiul adevaratului urmas la tron, printul Caspian. Copiii trebuie sa-l gaseasca pe Caspian si sa-l instaureze in locul lui Miraz.

Trailer The Chronicles of Narnia: Prince Caspian

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea