Filme

#_harry-potter-and-the-half-blood-prince-2008 #the half blood prince #printul semipur #harry potter

Harry Potter and the Half Blood Prince - dragostea ajunge si la Hogwarts

Warner Brothers ne-a chinuit, ofticat si enervat atunci cand a mutat data lansarii ultimului film din seria Harry Potter din noiembrie 2008, in iulie 2009 pe motivul ca vara este mai potrivita pentru filmele de familie. Intr-adevar, o seara de vara este mai nimerita pentru un asemenea film, dar a meritat oare asteptarea de opt luni? Eu va spun ca da. Chinuitor este ca trebuie sa mai asteptam doi ani pana vom vedea sfarsitul (ca de stiut, probabil il stiti din carti) acestei serii.

Daniel Radcliffe
revine si de aceasta data in rolul lui Harry Potter – tanarul vrajitor care incearca sa cucereasca liceul, mai tinerele colege si pe cel mai periculos vrajitor al tuturor timpurilor. Harry Potter and the Half Blood Prince porneste de unde a ramas Order of Phoenix: Voldemort (Ralph Finnes) si vrajitorii sai creaza haos in lumea vrajitorilor, dar si in lumea incuiatilor (a oamenilor). Rivalul lui Harry, Draco Malfoy (Tom Felon), a avut in ultima perioada tot felul de intalniri dubioase cu armata lui Voldemort, lucru care il nelinisteste pe Potter. Pe langa grijile si atentia cu care il supravegheaza pe Draco, Harry mai primeste o misiune destul de importanta din partea profesorului Dumbledore (Michael Gambon).

In timp ce Dumbledore face cateva calatorii misterioase in locuri nestiute de nimeni, el vrea ca tanarul Harry sa se imprieteneasca cu noul profesor de potiuni, Slughorn (Jim Broadbent), care este banuit ca ascunde cateva informatii pretioase, informatii care i-ar putea ajuta pe Harry si Dumbledore sa-i tina piept lui Voldemort. In timpul orei de potiuni, Harry devine "proprietarul" unei carti de magie cu toate raspunsurile insemnate, carte care i-a apartinut candva Printului Semipur. Cu ajutorul acestei carti, Harry reuseste sa faca toate potiunile si devine in foarte scurt timp elevul preferat al profesorului Slughorn.

Ce stie Slughorn si nu stie Dumbledore?

Frumusestea din Harry Potter and the Half Blood Prince este ca titlul, spre deosebire de celelate de pana acum, este “implicat” foarte putin in actiunea filmului. Cea de-a sasea partea a seriei Harry Potter este mult mai indrazneata, mai periculoasa si mult mai concentrata pe viata privata a personajelor. Regizorul David Yates si scenaristul Steve Kloves dezvolta personajele si pun straturi peste straturi de poveste fara sa sacrifice sau sa diminueze actiunea si emotiile generate de carte.

Intr-un fel, Harry Potter and the Half Blood Prince este in egala masura o combinatie de de lupte epice si intamplari obisnuite. De partea epica, inca suntem amenintati de marea batalie dintre bine si rau, iar Harry Potter continua sa se pregateasca pentru inevitabila lupta. Invata cum a devenit Tom Riddle marele si temutul Voldemort si realizeaza cat de important este rolul sau in scenariul bataliei. Atat pentru el, cat si pentru restul lumii.

Filmul ne conecteaza cu problemele obisnuite din viata adolescentilor vrajitori care dau nas in nas cu o provocarea mult mai mare de cat lupta impotriva raului – dragostea. In timp ce Emma Watson, in rolul lui Hermione, a fost fata buna la toate, desteapta clasei si "animalul de companie" al profesorilor in celelate filme, aici ea reuseste in sfarsit sa se mai extinda.

Ce s-a dedus in ultimele filme, se confirma in acesta. Hermione il iubeste pe Ron Weasley (Rupert Grint) si ramane cu inima franta cand il vede pe acesta cu o alta fata. Emma intra bine in rol si reuseste sa genereze un amestec de sentimente puternice si conflictuale (durerea, mania si tristetea) pe care le experimenteaza personajul sau. Dupa cinci filme in care a fost "fata stie-tot", Hermione isi arata in sfarsita latura umana.

Actorul Alan Rickman continua, asa cum ne-a obisnuit, sa-si depaseasca standardele ridicate an de an. In cea de-a sasea parte a francizei, Alan ne incanta cu cea mai surprinzatoare, memorabila si distractiva interpretare a profesorului Severus Snape de pana acum. Modul sau de a face publicul sa puna sub semnul intrebarii loialitatea, motivatiile si dorintele lui Snape este unic. Fiecare cuvant suna a amenintare, iar ochii si pauzele pe care le face in timpul dialogului creeaza mai mult suspans decat toate efectele speciale folosite in aceasta serie.

Yates
si Kloves asorteaza filmul cu parti egale de momente comice, emotionale si infricosatoare. In timp ce noi avem ocazia sa ne amuzam pe seama situatiilor jenante din viata tinerilor vrajitori, regizorul nu uita de marea batalie si de pregatirea noastra, a lumii si mai ales a lui Harry Potter pentru marele final.

Trailer Harry Potter and the Half Blood Prince

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea