Filme

#_firewall-2006

Harrison Ford inca mai poate fugi

Comentatorii nostri sportivi parca de-abia asteapta sa spuna despre Viorel Moldovan sau despre alt fotbalist trecut de 30 de ani, cand de-abia a inceput repriza a doua, ca "da deja semne de oboseala", de parca omul ar avea 80 de ani si raurile de naduseala ar fi introducerea clara a unei crize fatale de inima.

Probabil ca asemanator (dar cu semn diferit) va suna si daca as spune ca, la cei 64 de ani ai sai, Harrison Ford mai poate, iaca, fugi si ca de la The Fugitive, adica din 1993 incoace, nu si-a schimbat decat freza.
Adevarul e insa ca Harrison Ford a imbatranit ca toata lumea, dar e la fel de bun meserias ca intotdeauna. Nu face roluri de Oscar, dar toti il respecta. Personajul din filmul britanicului Richard Loncraine nu e o noutate pentru el, decat poate pentru ca il aduce in minunata lume a calculatoarelor, lume care, asa cum marturisea la emisiunea lui Jay Leno, ii e complet necunoscuta. N-o fi stiind omul sa utilizeze hotmailul, dar asta nu se vede in filmul unde are de interpretat rolul unui specialist in securitatea computerizata a unei banci.

O banda de raufacatori, altfel baieti frumosi , ii sechestreaza acestuia familia in propria casa, in schimbul devalizarii bancii, iar specialistul trebuie sa gaseasca contra cronometru o falie in sistemul infailibil pe care singur l-a construit.

E destul de greu de crezut insa ca raufacatorii au vreo secunda intentia sa atenteze la viata vreunui membru al familiei, caci registrul filmului pare evident din start si cumva stii ca toti vor scapa cu bine la final. Asta ar trebui sa te faca sa te concentrezi asupra continutului, desi e cam greu cand stii finalul. Iar ce e intre coperte nu da pe dinafara nici in termeni de originalitate , nici de ritm.

Firewall - Program de protectie e un thriller corect, care nu are mari intorsaturi de situatie, nici dramatism pe muchia tragediei, dar care are un anumit ritm si e jucat cum se cade. Poate ca, daca n-o sa va asteptati la cine stie ce, filmul va va cadea mai bine.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea