Filme

#_hancock-2008 #fantastic #actiune #comedie #antierou #supererou #will smith #hancock

Hancock - un antierou cu multe semne de intrebare

Hancock nu este genul de erou de benzi desenate care a devenit popular in salile de cinema. Este traznit, nepasator, predispus la dezastre, maestru in crearea unor daune considerabile atunci cand se afla pe urmele raufacatorilor.

La inceputul filmului nu intelegeam de ce un om cu puteri asa de mari, dar cu un dezinteres total fata de cei din jur, lupta impotriva criminalitatii. Lumea nu-l aprecieaza, politia nu-l vrea prin preajma, statul il vrea in inchisoare, dar el, lipsit de orice dorinta, ofera o mana de ajutor.

Dupa mai bine de jumatate din film am gasit un posibil raspuns la intrebarea mea. E deprimat, e singur, nu stie cine este, nu vrea raul nimanui, desi este putin cam rigid, asa ca singura modalitate de "evadare" din situatia sa este puterea ce o detine.

Odata cu puterile, vin si responsabilitatile, nu?

Filmul incepe cu Hancock (Will Smith), unu antierou sarcastic, artagos, nesimtit, alcolic si fara compasiune pentru victimele care le salveaza. Din cauza dezastrelor de milioane de dolari, dar si din cauza indiferentei sale, locuitorii Los Angeles-ului se intorc impotriva sa.

Lucrurile se schimba atunci cand Hancock il salveaza pe Ray Embrey (Jason Bateman) de la moarte. Ray este probabil singura persoana care i-a multumit ca i-a salvat viata si crede ca poate face din acesta un supererou pe care lumea sa-l adore.

Will Smith 10, scenariu 7

Nu spun ca scenariul a fost prost. Se poate aprecia imediat potentialul bogat de umor si satira sociala adaugate de Vincent Ngo si Vince Gilligan, dar are si unele goluri. Decat sa sondeze situatia, sa indetalieze viata eroului, treceutul sau , scenariul se fixeaza in prezent si lasa multe semen de intrebare.

Cine este Hancock? Ce este el? De ce traieste sute de ani? De ce au disparut semenii lui? Aceste intrebari ajung sa ne macine mintea la sfarsitul filmului, atunci cand aflam ca mai exista cineva ca el. Cineva care nu il doreste prin preajma. Sotia sa.

De la baiat rau, la vanator de extraterestrii; de la un tata disperat, la singurul om de pe pamant, Smith este genul de actor care are nevoie de roluri cat mai diversificate. Will Smith si efectele speciale primesc nota 10, salvand astfel golurile din scenariu.

Hancock, un film de actiune, un film de comedie, un film incantator pentru toata lumea. Partea cea mai interesanta a acestui film este ca nu vedem eroul tipic, asa cum ne-am obisnut. Vedem antieroul. Vedem un personaj neobisnuit cu o responsabilitate foarte mare. Vedem Hancock.

Daca vrei sa afli inaintea tuturor ce se intampla in lumea filmului si la ce sa te astepti de la noile aparitii, aboneaza-te la Newsletterul de Cronici Cinema.acasa.ro

Trailer Hancock

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea