Filme

#_hairspray-2007

Hairspray - primele ecouri

Tanara Tracy Turnblad are o singura dorinta: sa danseze in celebra emisiune a lui Corny Collins. Tracy este o adolescenta supraponderala insa are in sange miscarile potrivite pentru ringul de dans. Corny Collins o vede dansand la liceu si-i propune sa intre in concursul lui de descoperire a tinerelor talente enrevand-o astfel pe vedeta emisiunii, Amber Von Tussle.

Tracy descopera ca negri nu pot participa decat o data pe luna la emisiune si e decisa sa faca ceva pentru a schimba aceste conditii.

Primele reactii

Contrar multor asteptari de dinaintea apritiei mult asteptatului Hairspray, muzicalul anului 2007 s-a bucurat de un succes enorm din partea criticii. A fost primit cu "foarte bine" si s-a vorbit doar pozitiv despre film. Povestea fetei supraponderale ce isi doreste afirmarea si in acelasi timp solutii pentru rezolvarea discriminarii rasiale, a impresionat atat prin modeul de redare, cat si prin performanta celor care i-au dat viata.

Pro

Boston Globe: "Impotriva tuturor asteptarilor, Hairspray s-a dovedit a fi o comedie de intensitatea unei explozii de mari proportii, realizata de oameni pasionati, destepti si plini de forta dementiala. Rezistenta este inutila" (Ty Burr)


New York Post: "Hairspray este cea mai buna si palpitanta (te tine cu sufletul la gura) adaptare a unui muzical la scena din acest secol pana in acest moment" (Lou Lumenick)

Variety: "Este una dintre cele mai bune adaptari ale unui muzical de Broadway din ultimii ani - da, cu siguranta chiar mai buna decat cele castigatoare de Oscar. Film nepretentios care te face sa te simti bine, fara dive isterice si fara montaj in stil MTV, dar plin de acelasi talent ca si musicalurile retro" (Dennis Harvey)

Contra

L.A. Weekly: "Un hibrid ciudat caruia ii lipsesc atat energia unei interpretari live cat si impulsul expresionistic al unui muzical cu adevarat maret" (Scott Foundas)



Daca vrei sa afli inaintea tuturor ce se intampla in lumea filmului si la ce sa te astepti de la noile aparitii, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea