Filme

#box offce #oz the great and powerful #Grozavul si puternicul Oz #record incasari

"Grozavul si puternicul Oz" candideaza la titlul de filmul cu cele mai mari incasari in 2013

"Grozavul si puternicul Oz" este un candidat serios la titlul de filmul cu cele mai mari incasari in 2013. Pelicula ruleaza deja de aproximativ doua saptamani in cinematografe si a reusit sa se plaseze pe prima pozitie in box-office cu incasari impresionante, nu doar in SUA, ci si in alte tari, inclusiv in Romania.


"Grozavul si puternicul Oz", record de incasari in SUA

Pelicula fantastica a celor de la Disney s-a plasat in fruntea box-office-ului inca din prima saptamana de la lansare si s-a mentinut pe pozitii si in cea de-a doua. Incasarile in primul weekend s-au ridicat la valoarea de 80,2 milioane dolari in SUA, un record de box-office pentru anul 2013.

Pe langa aceasta performananta, incasarile filmului "Oz the Great and Powerful" il plaseaza in top 3 cele mai profitabile filme din toate timpurile lansate in luna martie, in urma peliculelor "Alice in Wonderland" si "The Hunger Games".

Dupa un prim weekend cu incasari-record, "Grozavul si puternicul Oz" si-a continuat ascensiunea catre titlul de filmul cu cele mai mari incasari in 2013 avand si un al doilea weekend foarte profitabil in cinematografele din SUA, cu incasari de 42,2 milioane dolari.

Cinefilii din restul lumii nu s-au lasat nici ei mai prejos, generand incasari de 46,6 milioane dolari. Totalul incasarilor filmului "Oz the Great and Powerful" la nivel mondial, dupa nici doua saptamani in cinematografe, se ridica la deloc modesta suma de 281,8 milioane dolari!


"Grozavul si puternicul Oz", preferatul cinefililor din Romania

"Grozavul si puternicul Oz" i-a atras ca un magnet si pe cinefilii romani, amatori de aventuri fantastice inspirate de o populara poveste a copilariei. Astfel, filmul Disney, cu James Franco, Mila Kunis, Michelle Williams si Rachel Weisz in rolurile principale, a debutat pe primul loc in box-office-ul autohton de weekend, generand incasari de 777.021 lei.

"Oz the Great and Powerful" prezinta povestea plina de peripetii a lui Oscar Diggs, un magician pungas de circ, care porneste intr-o calatorie cu balonul pentru a se stabili in Taramul lui Oz. Filmul este un prequel al povestii "Dorothy si Vrajitorul din Oz", aventurile avand loc cu mult timp inainte ca fetita cu pantofiori rosii sa paseasca pe taramul cu creaturi fantastice.



Sursa foto: breitbart.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea