Filme

#surprize #gafe #2010 #globurile de aur

Globurile de Aur 2010: gafe, gafeuri si surprize!

Dupa cum stiti, ieri seara, 17 ianuarie, s-au decernat la Los Angeles premiile Globurile de Aur, acordate anual de Asociatia Presei Straine de la Hollywood productiilor care s-au remarcat in anul precedent. Ceremonia a fost transmisa in direct in Romania de TVR, insa cinefilii care au stat cu ochii pe tv ieri noapte, au simtit, cu siguranta, ca si-au sacrificat o noapte de somn degeaba.

Cine, cum si cat a gafat

ricky gervaisAmfitrionii din studioul TVR ai galei Globurile de Aur au marcat gafa dupa gafa, luandu-se la intrecere cu cei pe care se grabeau sa-i critice. Nici nu vreau sa-mi mai aduc aminte ca invitatii au incurcat 8 ½  al lui Fellini cu 9 saptamani si jumatate (cu totul alt film, realizat de cu totul alt regizor) sau ca pentru ei studiourile Disney sunt tot una cu Pixar. Au dat-o in bara si cand au demonstrat, incurcand personajele, ca nu vazusera filmele si doar tatonau terenul din auzite. Si asta, fara sa mai pun la socoteala macelarirea traducerii simultane care i-a prins mereu in offsaid pe cei doi interpreti din studioul TVR. Rusinica!

Destul despre gafeurii de la TVR, caci si americanii i-au avut pe ai lor, in frunte cu prezentatorul galei Ricky Gervais (The Office, The Invention of Lying). Britanic cu limba ascutita, celebru tocmai pentru sarcasmul sau, Gervais a fost primul amfitrion al Globurilor de Aur dupa o pauza de 15 ani, asa ca, vazandu-se pe scena, actorul (care este si scenarist si producator) s-a dezlantuit; stiind ca nu va fi invitat si anul urmator sa prezinte premiile, acesta nu a iertat pe nimeni, nici pe colegul din serialul The Office, Steve Carell, nici pe Mel Gibson si binecunoscuta lui problema cu alcoolul (acesta a fost momentul cand toata sala a ramas pur si simplu cu gura cascata). Nu a scapat nimeni de “mistourile” lui Gervais, care, pe la jumatatea galei si-a lasat cravata in culise (debarasandu-se de constrangeri) si a aparut foarte “casual” cu un pahar de bere din care tot sorbea de cate ori intra pe scena.

Pe cat de slobod a fost Ricky Gervais cu ale sale discursuri usturatoare, pe atat de incurcata a fost actrita Felicity Huffman. Nu am inteles prea bine ce premiu trebuia sa prezinte, intrucat aceasta si-a incurcat replicile de pe promter de atatea ori, incat s-a vazut nevoita sa ia discursul de la capat si sa improvizeze …ca doar e actrita.

Tot la capitolul discursuri de mare inspiratie ii putem trece pe Jeff Bridges (care i-a multumit dublurii sale ce-l inlocuiestejames cameron in momentele delicate de pe ecran de peste 50 de ani), James Cameron (sincer ca intotdeauna, regizorul lui Avatar ne-a povestit ca “a fost sa faca pipi” ca sa poata lungi speech-ul), Drew Barrymore (mult prea incoerenta ca sa se inteleaga ceva din discursul ei) sau Robert Downey Jr.  care si-a apostrofat nevasta pentru ca nu l-a lasat sa-si scrie un discurs, fiind sigura ca Matt Damon va castiga premiul. Asa ca Downey Jr. a spus ca in acest caz el nu are cui sa multumeasca in afara de propria persoana. In cele din urma, improvizatia sa a marcat unul dintre cele mai amuzante momente ale serii si, cine stie, poate anul viitor organizatorii galei il vor avea in vizor pentru postul de prezentator.

Din partea organizatorilor galei a venit si cea mai mare si hilara gafa a serii: aranjarea cu grija a meselor invitatilor, astfel incat parcurgerea potecii pana la scena sa aduca mai mult a misiune dintr-un joc de strategie din care jucatorii (adica actorii) sa nu scape prea usor. Pentru multe vedete labirintul s-a dovedit a fi un test de IQ din care multi au iesit cu onoarea patata.

gafe vestimentare

Trecand la capitolul gafe vestimentare, Cher nu a trecut neobservata cu rochia, corsetul si peruca neagra care o faceau sa arate ca Morticia Addams. Si ca tabloul sa fie si mai burlesc, alaturi de Cher pe scena s-a prezentat si Christina Aguilera, micuta, slabuta, blonda si imbracata intr-o rochie de un roz pal, cantareata parea zana cea buna pe langa colega sa de breasla.

marguliesJulianna Margulies, desi a castigat un Glob de Aur pentru rolul din drama TV The Good Wife, a avut poate cea mai neinspirata tinuta a serii (in afara de Cher), o rochie atat de decupata incat parea un costum de baie cu fusta. Actrita Chloe Sevigny , premiata pentru rolul nevestei de mormon din serialul Big Love, era cat pe ce sa ramana fara creatia Valentino, dupa ce insotitorul sau i-a calcat trena, rupaindu-i rochia.

Surprize, surprize…

Cea de-a 67-a editie a Globurilor de Aur a avut de toate pentru toti si nimeni nu a plecat acasa cu mana goala, chiar daca deciziile Presei Straine de la Hollywood au parut in unele cazuri mai mult decat surprinzatoare. Trecand peste faptul ca Avatar a luat premiile cele mai importante (regizor si film) spre dezamagirea multora din sala (expresia daramata a lui Jason Reitman in momentul in care Avatar a fost anuntat castigator a spus totul), multi fost uimiti de decizia criticilor straini de a da premiul pentru “cel mai bun film comedie sau musical” productiei The Hangover, care, fie vorba-ntre noi,  downey jr. bullocknu a fost nici pe departe cele mai amuzant film din 2009.

O alta surpriza a galei a fost Sandra Bullock care a castigat Globul de Aur pentru “cel mai bun rol principal feminin intr-un film drama”, suflandu-le premiul favoritelor Carey Mulligan si Gabourey Sidibe. Acelasi lucru a fost valabil si pentru Robert Downey Jr, mai ales ca toti il dadeau invingator pe Matt Damon pentru The Informant!

Pentru cei care nu au prins transmisiunea in direct si vor sa se amuze pe seama lipsei de orientare a vedetelelor la proba de obstacole (mese) sau a bronzului exagerat al unora (Penelope Cruz, Jeremy Piven), dar fara sa se sperie de fata incremenita de botox a actritei Jessica Lange, aflati ca gala Globurilor de Aur va fi difuzata integral azi, 18 ianuarie, incepand cu ora 21.10 tot pe TVR 1. Speram ca inregistrarea va fi subtitrata si nu semi-dublata. Daca nu, intotdeauna va exista Youtube.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea