Filme

#comedie #seth rogen #adam sandler #_funny-people-2009 #stand up comedy

Funny people - film serios despre oameni comici

Nu ma omor dupa comedii. Mi s-au parut intotdeauna o pierdere de vreme. Ca si cum cineva m-ar obliga sa rad fara sa vreau si m-ar gadila foarte tare, atat de tare incat ar deveni enervant si dureros.

Funny People, filmul lui Judd Apatow, a reusit insa sa ma faca curioasa si am acceptat pe loc propunerea de a merge. Nu mai vazusem de mult o comedie si am vrut sa mai dau o sansa acestui gen. Din fericire pentru mine (si din pacate pentru film), Funny People s-a dovedit a fi mai mult o tragicomedie. Ceea ce pe mine m-a multumit.

Adam Sandler - intruchiparea visului american

Funny People este cel de-al treilea film in regia lui Judd Apatow, care s-a facut remarcat cu comedioarele Knocked Up si The 40 Year-Old Virgin, cu care a reusit sa atraga atentia atat a publicului, cat si a criticilor. Asadar, in acest context palpitant, regizorul isi face aparitia cu inca o comedie, Funny People , indelung asteptata de cinefili si admiratori ai lui Adam Sandler.

George Simmons (Adam Sandler) este un comic de succes, care are aparent tot ce si-ar putea dori un om intreg la cap: bani, o casa mare, faima si recunoastere, avion privat si piscina sub balconul dormitorului. In urma unui control de rutina, afla ca sufera de o forma rara de leucemie si ca mai are de trait doar cateva luni. George realizeaza ca nu are niciun prieten adevarat caruia sa i se confeseze, relatia cu familia este dezastruoasa, iar singura femeie pe care a iubit-o cu adevarat, Laura (Leslie Mann), l-a parasit cu mult timp in urma, s-a maritat si are si doi copii.

George incearca sa revina la bucuriile de altadata, la inceputurile carierei sale in stand -up comedy, atunci cand performa in fata a 20 - 30 de persoane in cluburile de gen. Intr-o astfel de seara il intalneste pe Ira Wright (Seth Rogen), un comediant aspirant, care in timpul zilei lucreaza ca vanzator, iar serile si le dedica pasiunii sale pentru stand-up comedy.

George are o oferta de nerefuzat pentru Ira: un salariu de 6000 de dolari pe luna pentru a-i fi asistent personal si pentru a-i tine companie. La inceput stangace, dar pe zi ce trece tot mai profunda, relatia dintre cei doi este sincera si cei doi ajung sa se ajute in momentele dificile ale vietii lor. Ira reuseste sa il convinga pe George sa reia legatura cu familia sa si cu iubita pierduta, pe care o vrea inapoi.

Boala de care sufera Simmons il ajuta sa isi reevalueze relatiile si sa isi dea seama de greselile pe care le-a facut in trecut. Socul cel mare il traieste atunci cand afla ca s-a vindecat si ca face parte din acei 8% fericiti care raspund bine tratamentului.

... si nebunia incepe

Dupa o prima parte a filmului in care ne pare rau pentru personajul principal, partea doua ne lasa masca.

In Funny People, Adam Sandler se joaca pe sine. Rolul i se potriveste manusa, iar interpretarea sa este de nota 10. Seth Rogen este tipul tonic din film, plin de viata , cu picioarele pe pamant, care se zbate sa isi croiasca un drum in lumea showbiz-ului.

Impreuna cu Sandler, Rogen formeaza un cuplu reusit, care se completeaza si dau veridicitate relatiei. Echilibrul dintre cele doua personaje, unul rautacios si morbid, celalalt jovial si plin de viata, este dat de aparitia Laurei (Leslie Mann), care aduce buna dispozitie, sexualitate si gingasie filmului.

Funny People este un film pe care nu trebuie sa il ratati in aceasta perioada la cinema. Pelicula nu este o capodopera a comediei, chiar deloc, glumele fiind cam rasuflate, insa cu siguranta este o lectie de viata. Asadar, daca ai chef de un film inteligent si subtil, Funny People este alegerea potrivita.

Urmareste trailerul filmului Funny People

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea