Filme

#premiere cinematografice octombrie 2022 #octombrie 2022 #premiere cinematografice #cinematograf

Filmele lunii octombrie 2022! Productii cinematografice pe care sa nu le ratezi

Filme horror, pentru cei care iubesc Halloween-ul, dar si drame, actiuni, animatii si comedii! Toate vor putea fi vizionate in cinematografe in luna octombrie 2022. Iata, asadar, care sunt filmele lunii octombrie 2022, pe care nu trebuie sa le ratezi!

Invincibilul (Medieval) – in cinematografe din 7 octombrie

Regia: Petr Jákl

Cu: Michael Caine, Ben Foster, Sophie Lowe

Gen film: Actiune, Drama, Istoric

 Filmul spune povestea domnitorului ceh Jan Žižka (aprox. 1360-1424), care a condus aripa militara a adeptilor ganditorului religios si reformatorului Bisericii Catolice Jan Hus, asa numitii husiti. Žižka este considerat o figura foarte importanta in istoria ceha si a statului ceh.

Uite-i cum fug (See How They Run) – in cinematografe din 7 octombrie

Regia: Tom George

Cu: Adrien Brody, Sam Rockwell, Saoirse Ronan

Gen film: Comedie, Mister

Un producator de film disperat vrea sa dea lovitura la Hollywood cu ecranizarea unei populare piese de teatru. Productia incepe, dar dupa mai multi membri ai echipei sunt ucisi, cinicul inspector Stoppard si mai juniorul lui ajutor, Stalker, intra in scena si se trezesc intr-o veritabila poveste "whodunit".

One Piece Film: Red  (One Piece Film: Red) – in cinematografe din 14 octombrie

Regia: Goro Taniguchi

Cu: Yûichi Nagashima, Hiroaki Hirata, Shuichi Ikeda, Kazuya Nakai, Kaori Nazuka

Gen film: Animatie

Uta, cea mai iubita cantareata din lume, cunoscuta si pentru faptul ca are grija sa-si pastreze identitatea secreta pe scena, are o voce pe care multi o considera angelica. Pentru prima data, Uta urmeaza sa dezvaluie cine este cu adevarat, in timpul unui concert live. Sala se umple de fani: pirati nerabdatori sa o vada, Marina cu ochii in patru si echipajul lui Luffy, care a venit sa se bucure de spectacol. Cu totii o asteapta cu sufletul la gura pe cea care a cucerit lumea cu vocea ei. Povestea incepe cu un detaliu socant pentru multi: Uta este fiica lui Shanks!

Amsterdam (Amsterdam) – in cinematografe din 14 octombrie

Regia: David O. Russell

Cu: Christian Bale, Margot Robbie, Zoe Saldana

Gen film: Drama, Istoric

Plasat in anii '30, filmul lui David O. Russell spune povestea a trei prieteni care sunt, pe rand, martori ai unei crime, apoi suspecti principali si, in final, cei care scot la lumina unul dintre cele mai socante comploturi din istoria Statelor Unite.

Halloween: Sfarsitul (Halloween Ends) – in cinematografe din 14 octombrie

Regia: David Gordon Green

Cu: Jamie Lee Curtis, Judy Greer, Andi Matichak

Gen film: Horror, Thriller

Legendara infruntare dintre Michael Myers si Laurie Strode (Jamie Lee Curtis) ajunge la un infiorator climax in aceasta ultima parte a celebrei francize.

Adam intunecatul (Black Adam) – in cinematografe din 21 octombrie

Regia: Jaume Collet-Serra

Cu: Dwayne Johnson, Noah Centineo, Aldis Hodge, Sarah Shahi

Gen film: Actiune, Fantastic, SF

In vechiul Kahndaq, lui Teth Adam i-au fost daruite puterile atotputernice ale zeilor. Dupa ce le-a folosit pentru a se razbuna, a fost inchis, devenind Adam Intunecatul. Aproape 5.000 de ani au trecut de atunci si Adam Intunecatul a trecut de la om, la mit, la legenda. Odata eliberat, forma sa unica de justitie, nascuta din furie, este contestata de eroii moderni care formeaza Societatea Justitiei: Hawkman, Dr. Fate, Atom Smasher si Cyclone.

Femeia rege  (The Woman King) – in cinematografe din 28 octombrie

 Regia: Gina Prince-Bythewood

Cu: Lashana Lynch, Viola Davis, Hero Fiennes Tiffin, Sheila Atim, John Boyega

Gen film: Actiune, Drama, Istoric

Nanisca, cel mai remarcabil general al amazoanelor, trebuie sa infrunte invazia franceza si triburile din jur care incearca sa-i distruga onoarea si sa-i inrobeasca poporul. Aceasta femeie isi va conduce armata, inclusiv pe fiica ei Nawi, intr-o lupta pentru a preveni distrugerea a tot ceea ce iubesc. In secolul al XIX-lea, amazoanele din Dahomey au condus o lupta acerba impotriva colonistilor francezi, sub ordinele generalului Nanisca si a fiicei sale Nawi.

Lumina infernului (The Devil's Light) – in cinematografe din 14 octombrie

Regia: Daniel Stamm

Cu: Virginia Madsen, Colin Salmon, Nicholas Ralph, Ben Cross, Jacqueline Byers

Gen film: Horror, Thriller

Sora Ann (Jacqueline Byers) raspunde chemarii de a fi prima femeie exorcista... dar cine sau ce anume a numit-o? Ca raspuns la cresterea globala a posedarilor demonice, Ann vrea sa se inscrie la o scoala de exorcism redeschisa de Biserica Catolica. Pana acum, aceste scoli au instruit doar preoti in Ritul Exorcizarii - dar un profesor (Colin Salmon) recunoaste darurile surorii Ann si accepta sa o instruiasca. Ajunsa in linia intai alaturi de colegul ei, Parintele Dante (Christian Navarro), sora Ann lupta pentru a salva sufletul unei copile despre care crede ca este posedata de acelasi demon care i-a chinuit mama cu ani in urma. Hotarata sa dezradacineze raul, Ann realizeaza curand ca Diavolul o manipuleaza sa faca exact ce vrea el.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea