Filme

#cinema #premiere #romania #filme #london boulevard #true grit #black swan

Filme noi la cinema in saptamana 25 februarie-3 martie

Ultimele premiere ale lunii februarie ne aduc in atentie inca doua filme de Oscar (True Grit si Black Swan), un film cu gangsteri si cu actori de cinci stele (Colin Farrell, Keira Knightley), dar si o productie cu un Nicolas Cage care-si incordeaza muschii si se ia la tranta cu Diavolul.

 

drive angry 3d

 

Regia: Patrick Lussier

Distributie: Amber Heard, Nicolas Cage, William Fichtner

Inspirat de filmele anilor ‘70, Drive Angry 3D aduce in prim plan  povestea originala a lui Milton (Nicolas Cage), un proscris care evadeaza la propriu din iad, pentru a extermina secta satanista care i-a ucis fiica si i-a rapit nepoata. El isi uneste fortele cu Piper (Amber Heard) o chelnerita focoasa care, asemenea lui, este  in cautarea mantuirii. Impreuna, cei doi incearca sa dea de urma conducatorului demonic al sectei (Billy Burke) si in acelasi timp sa supravietuiasca atacurilor unui asasin misterios (William Fichtner) trimis de Diavol sa il aduca pe Milton din nou in Iad. Pornind intr-o cursa agonizanta impotriva timpului, barbatul are la dispozitie trei zile   pentru a razbuna moartea fiicei sale si a opri secta din a-si duce la capat planurile odioase.

Nicolas Cage este urmarit de ghinion si in aceasta productie. Asemeni recent lansatului Season of The Witch , Drive Angry 3D este intampinat cu raceala de critici.

“O mizerie greoaie si tarsaita care isi propune sa fie un clasic cult de duzina si care sfarseste la cosul de gunoi, cu tot cu Fichtner”,  scrie Chris Hewitt (UK)  de la Empire Magazine

In opinia lui Catherine Bray (Film4) “acest film suculent, toxic si nesanatos echivaleaza cu cel mai mare, cel mai gustos si cel mai lipsit de vitamine burger  pe care l-ai infulecat vreodata”.



Black Swan

 

Regia: Darren Aronofsky

Distributie: Natalie Portman, Mila Kunis, Winona Ryder

Black Swan este un excelent thriller psihologic, realizat de un Darren Aronofsky, cel care a regizat in trecut apreciatele requiem for a dream si The Wrestler.

Nina (Natalie Portman) este o balerina care isi sacrifica viata personala de dragul baletului. Ea are toate sansele sa primeasca rolul principal din Swan Lake, noua premiera a stagiunii. Nina o interpreteaza cu inocenta si gratie pe White Swan. In schimb, ar trebui sa se descurce si cu cel de-al doilea rol, cel al lui Black Swan, pe care insa il joaca mecanic, fara pasiune. Este momentul in intra in joc Lily, contracandidata careia i se potriveste perfect rolul maleficei Black Swan.

Black Swan a adunat premii dupa premii. Astfel, Natalie Portman a fost recompensata cu trofeul “Cea mai buna actrita la premiile BAFTA. Tot Portman a iesit castigatoare si la Globurile de Aur, plecand acasa cu premiul “Cea mai buna interpetare a unei actrite intr-o film-drama”.

Dupa cum era de asteptat, filmul a intrat si in cursa pentru Oscaruri, fiind nominalizat  la cinci categorii.

Kurt Loder de la Reason Magazine considera Black Swan “minunat de infiorator”, in timp ce Mike Goodridge il catalogheaza “deranjant si totodata captivant”. Acelasi Mike Goodridge este de parere pelicula lui Aronofsky este un hibrid intre The Turning Point si doua filme realizate de cineastul Roman Polanski (Repulsion si Rosemary’s Baby).

 

True Grit

 

Regia: Ethan Coen, Joel Coen

Distributie: Jeff Bridges, Matt Damon, Josh Brolin, Hailee Steinfeld

True Grit este un remake realizat de Joel si Ethan Coen dupa pelicula omonima din 1969, in care rolul principal era interpretat de John Wayne. Filmul infatiseaza povestea unei adolescente care angajeaza un serif alcoolic (Jeff Bridges) pentru a-l ucide pe asasinul tatalui ei. 

True Grit a fost nominalizat la 10 Oscaruri, inclusiv la categorii importante ca “Cel mai bun film”, “Cel mai bun actor principal” sau “Cel mai bun regizor”.

The Guardian scrie despre filmul fratilor Coen ca este mai sumbru si mai aspru decat varianta originala, dar cel putin la fel de bun.  True Grit este productia cea mai clasica in sens hollywoodian care a iesit din mainile fratilor Coen si aduce un omagiu oportun genului western, este de parere publicatia The Independent.

 

london boulevard

 

Regia: William Monahan

Distributie: Ray Winstone, Colin Farrell, Keira Knightley, Ben Chaplin

William Monahan, scenaristul lui The Departed,  pelicula premiata cu patru Oscaruri in 2007, isi face debutul regizoral cu London Boulevard, drama romantica despre un infractor proaspat eliberat din puscarie care se indragosteste de o actrita. Colin Farrell si Keira Knightley sunt distributi in rolurile celor doi indragostiti care trebuie sa scape de unul din cei mai periculosi gangsteri din Londra.

“Distribuitorii filmului au insistat sa-l vizionez alaturi de cativa spectatori obisnuiti. La inceputul proiectiei in sala erau noua oameni, pentru ca la final sa ramana sase. V-am avertizat”, scrie Graham Young de la Birmingham Post.

Interesanta este si comparatia pe care o face Leslie Felperin (Variety): “London Boulevard este ca un ceas de buzunar scump pe care cineva l-a facut bucatele din greseala si incearca sa-l sa-l asambleze din nou, desi nu prea are cunostinte in materie de mecanica”.

Philip French (Guardian) lauda distributia lui London Boulevard si…cam atat: “Acest film-dezastru cu gangsteri iroseste o distributie britanica de exceptie”.

.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea