Filme

#paste #sarbatori pascale #filme #the passion of the christ #filme paste #The Miracle Maker #Jesus of Nazareth #Winnie the Pooh: Springtime with Roo

Filme "must see" care abordeaza subiectul Pastelui

Sarbatoarea Pastelui vine intotdeauna cu masa bogata, cu cadouri de la Iepuras, cu participarea la slujba de Inviere si cu cateva binemeritate zile de relaxare. Vizionarea unor filme al caror subiect se invarte in jurul Invierii lui Hristos ar putea fi metoda excelenta de relaxare in familie in zilele de Paste. Iata cateva filme de Paste care au mari sanse sa iti starneasca interesul!


1. The Miracle Maker (2000)

Filmul "The Miracle Maker" este o animatie pentru intreaga familie, care spune povestea lui Iisus Hristos, asa cum este ea redata in Evanghelii, pana la invierea din morti. Vocile personajelor apartin unor nume grele de la Hollywood, precum Ralph Fiennes, Ian Holm, William Hurt si Julie Christie.


2. Jesus of Nazareth (1977)

Cu siguranta unul dintre cele mai bune filme care abordeaza subiectul vietii lui Iisus Hristos, inclusiv episodul crucificarii si al invierii, este "Iisus din Nazareth". Este, de altfel, una dintre miniseriile pe care televiziunile romanesti le reiau an de an cu acelasi succes in perioada Pastelui.

Pelicula cu Robert Powell, Olivia Hussey, Anne Bancroft si Laurence Olivier a fost nominalizata la doua premii Emmy.


3. The Passion of the Christ (2004)

Un film bun, in regia lui Mel Gibson, este si "Patimile lui Hristos". Pelicula este insa renumita pentru scenele sale socante, prin urmare nu este potrivita pentru vizionarea alaturi de copii. Cu toate acestea, filmul reuseste sa lase o amprenta puternica in urma vizionarii, intocmai datorita faptului ca nu se sfieste sa infatiseze suferinta si violenta crucificarii, printre altele, asa cum este ea in viata reala.

Performanta cinematografica, muzica si machiajul acestui film au fost recompensate cu nominalizari la premiile Oscar din 2005.


4. Winnie the Pooh: Springtime with Roo (2004)

Copiii vor fi incantati sa urmareasca in vacanta de Paste filmul animat "Winnie the Pooh: Springtime with Roo", inspirat dupa "Poveste de Craciun" a lui Charles Dickens. Astfel, Roo, Pooh, Piglet, Tigger si Eeyore sunt incantati sa sarbatoreasca Pastele alaturi de iepuras, insa constata ca acesta din urma a anulat Pastele, declarandu-l in schimb "ziua curateniei de primavara"...



Sursa foto: watchmojo.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea