Filme

#filme in aer liber # Piata Ovidiu din Constanta #Faleza Cazino

Filme in aer liber de neratat, pana pe 19 august, pe faleza Cazino din Constanta

Proiectul Filme in aer liber, care se desfasoara pana pe 19 august pe Faleza Cazino si in Piata Ovidiu din Constanta, a ajuns deja la jumatatea programului de proiectii. Publicul constantean a umplut locurile disponibile seara de seara la unele dintre cele mai premiate filme ale tuturor timpurilor si s-a bucurat de spectacolele de flamenco si percutie si de atelierele de reciclare creative. Proiectiile continua, de joi pana duminica, de la 21:00, cu intrarea libera pentru public in limita locurilor disponibile.

10 august - Edward Scissorhands (r. Tim Burton, o nominalizare la Oscar, o nominalizare la Globurile de Aur, un premiu si 3 nominalizari la premiile BAFTA) este un film clasic al maestrului Tim Burton, un basm suburban amplasat intr-un decor incredibil de fantezist.

Peg Boggs (Dianne Wiest), o doamna care vinde din usa in usa produse cosmetice, descopera un experiment pe jumatate terminat - un om-monstru pe nume Edward (Johnny Depp) - al unui savant nebun (magic interpretat de Vincent Price) care traieste intr-un castel abandonat din vecinatate. Savantul a murit inainte de a-i inlocui bratele-foarfece ale timidului barbat cu maini adevarate. Atunci cand Peg incearca sa-l aduca pe Edward in lumea ei suburbana, pentru a locui alaturi de sceptica ei familie (sotul Alan Arkin si fiica Winona Ryder) si vecinii barfitori, mainile sale aparent periculoase - si totusi capabile de a crea lucruri de o frumusete incredibila - dau nastere unor situatii stranii, amuzante si profund emotionante. Edward sculpteaza sublim in tufisuri si e un frizer avangardist. Curand insa, meschinaria si rautatea lumii proviniciale americane incep sa-i faca probleme suavei creaturi.

11 august – Eternal Sushine of the Spotless Mind (r. Michel Gondry, un premiu si o nominalizare la Oscar, 4 nominalizari la Globurile de Aur, o nominalizare la premiile Academiei Europene de Film).

Joel (Jim Carrey) este socat de faptul ca prietena sa Clementine (Kate Winslet) si-a sters din minte, la propriu, toate amintirile tumultoasei lor relatii. In disperare de cauza, Joel apeleaza la inventatorul ciudatei proceduri de "spalare" a creierului, Dr. Mierzwiak (Tom Wilkinson) si ii cere acestuia sa ii stearga si lui din memorie toate amintirile despre Clementine. Insa, pe masura ce amintirile sale dispar treptat, Joel incepe sa-si redescopere dragostea pentru Clementine si organizeaza o "evadare" din procedura pe care Mierzwiak si asistentii sai (Mark Ruffalo, Elijah Wood, Kirsten Dunst) se chinuie din rasputeri sa o duca la bun sfarsit.

Inainte de proiectie, intre 20:00 – 20:30, spectatorii pot urmari o demonstratie de circ si acrobatie alaturi de Fundatia Parada, ce se ocupa de ajutorarea copiilor si tinerilor strazii din Bucuresti. Parada utilizeaza arta circului social in procesul resocializarii copiilor care au trecut prin traumele abandonului, ale
violentei institutionale sau ale vietii de strada. Trupele de circ social au implicat peste 500 de copii in toti acesti ani si evolueaza cu regularitate pe scene din Italia sau Franta, participand la festivaluri internationale de arta stradala si de artele scenei.

12 august – Casablanca (r. Michael Curtiz), film splendid, de referinta in cinematografia mondiala, distins cu trei Premii Oscar (pentru Cel mai bun film, Cel mai bun scenariu si Cea mai buna regie) si nominalizat la inca cinci importante categorii (muzica lui Max Steiner, montaj, imagine si interpretare masculina in rol principal si in rol secundar).

Un film care place din ce in ce mai mult cu fiecare noua re-vedere si al carui lait motiv muzical ajunge sa obsedeze spectatorul. Intr-un bar din Casablanca, doi fosti amanti se reintalnesc intr-o conjunctura care ii sileste sa puna pe primul plan nu sentimentele, ci datoria. E razboi iar intrarea trupelor germane in Maroc e iminenta.

Americanul Rick Blaine a reusit sa faca rost de hartiile necesare pentru ca doua persoane sa poata lua avionul catre Lisabona. Cand insa afla ca femeia dupa care inca sufera, Ilsa Lund, este la Casablanca, acum maritata cu un marcant lider ceh, Victor Laszlo, cautat de nazisti, Rick ramane inca o data fara ea; de data asta, el este cel care decide...

Detalii despre filme si program gasiti pe site-ul filmeinaerliber.ro. Teaserul video al evenimentului: http://bit.ly/2v5P9tS.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea