INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Filme

#filme iconice #anii '60 #filme

Filme iconice, din anii 60, pe care trebuie sa le vezi macar o data-n viata

Anii 1960 au fost un deceniu transformator in cultura, iar cinematografia nu a facut exceptie. Odata cu ascensiunea cinematografiei europene si a Noului Hollywood (adica indepartarea de sistemul invechit al studiourilor), publicul s-a inghesuit sa vada filme dintr-o varietate de genuri, de la SF la horror, imbratisand in acelasi timp divertismentul traditional, cum ar fi epopeile, comediile si dramele. A fost cu adevarat un deceniu al inovatiei care ne-a oferit o multime de filme clasice.

 

Copilul lui Rosemary (1968) 

Cu Mia Farrow in rolul principal, acest clasic horror de Roman Polanski spune povestea unei gospodine catolice, Rosemary, care crede ca ceva este ceva in neregula cu copilul ei nenascut.

Pasarile (1963) 

Un clasic al lui Hitchcock, acest film de groaza a folosit atat pasari reale, cat si mecanice in timpul productiei. Si fapt amuzant: pentru a atrage pasarile reale in timpul filmarilor, multi dintre actorii filmului si-au uns mainile cu carne tocata si ansoa!

Absolventul (1967) 

Cu Dustin Hoffman si Anne Bancroft in rolurile principale, acest film se concentreaza asupra unui absolvent de facultate dezamagit care se incurca romantic atat cu o tanara femeie, cat si cu mama acesteia. Filmul are o coloana sonora clasica de Simon & Garfunkel.

Cleopatra (1963) 

Cu costume uluitoare, Elizabeth Taylor joaca in aceasta capodopera cinematografica care relateaza rezistenta tinerei regine a Egiptului la ambitiile imperiale ale Romei.

Sa ucizi o pasare cantatoare (1962) 

Romanul atemporal al lui Harper Lee a facut un film la fel de atemporal. Plasat intr-un orasel din sud, filmul il pune pe avocatul Atticus Finch in fata unor localnici ostili intr-un caz cu incarcatura rasiala.

Mic dejun la Tiffany (1961) 

In ceea ce a devenit cel mai iconic rol al lui Audrey Hepburn, „Breakfast at Tiffany's” relateaza povestea lui Truman Capote despre Holly Golightly, o fata pierduta de la tara, transformata in oraseanca, care nu are o viata prea bine organizata.

Bonnie si Clyde (1967) 

Cu Faye Dunaway si Warren Beatty in rolurile principale, acest film se bazeaza in mare parte pe evenimente reale in care a fost implicat infamul cuplu de haiduci Bonnie si Clyde. Filmul urmareste o chelnerita dintr-un orasel si fostul ei prieten puscarias intr-o aventura de jaf din epoca depresiunii.

La Dolce Vita (1960) 

Un clasic al lui Federico Fellini, acest film italian poarta publicul in lumea clasei de elita a Romei, cu Marcello Mastroianni in rolul unui jurnalist lasciv.

Spartacus (1960) 

Aceasta epopee premiata cu Oscar, regizata de Stanley Kubrick, il are in rol principal pe Kirk Douglas in rolul sclavului Spartacus, care conduce o revolta impotriva Republicii Romane.

Hustler (1961) 

In aceasta aclamata drama din 1961, Paul Newman joaca rolul unui rechin de biliard care nu are noroc si nu mai are bani. El isi croieste drumul inapoi spre varf, cu unele provocari pe parcurs.

Doua femei (1961) 

In „Doua femei”, Sophia Loren a devenit o actrita de renume mondial, castigatoare a premiului Oscar. Regizat de Vittorio De Sica, filmul se concentreaza asupra unei vaduve care incearca sa isi protejeze copilul mic de ororile celui de-al Doilea Razboi Mondial.

Umbrelele din Cherbourg (1964) 

Pe fundalul razboiului algerian, aceasta drama muzicala franceza ii are in rolurile principale pe Catherine Deneuve si Nino Castelnuovo. Povestea se desfasoara in trei parti, cu mult romantism.

Jules si Jim (1962) 

Filmul lui François Truffaut, simbol al noului val francez, spune povestea unui triunghi amoros intre doi barbati si o femeie. Filmul incepe chiar inainte de Primul Razboi Mondial si se desfasoara pe parcursul mai multor ani.

Batalia de la Alger (1966) 

Considerat unul dintre cele mai influente filme politice realizate vreodata, aceasta drama de razboi prezinta Revolutia algeriana din perspective alternante.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea