Filme

#istorie #filme paste #invierea domnului #productii invierea domnului

Filme de Paste: ce productii despre Invierea Domnului au ramas in istorie

Scorsese, Zeffirelli, Mel Gibson si actori precum James Caveziel sau Richard Burton si-au incercat talentul in filme dedicate celui mai miraculos eveniment din istoria crestinatatii: Invierea lui Iisus. Iata un top al filmelor de Paste care ilustreaza intamplarile biblice ale Invierii Domnului si care au ramas in istoria cinematografiei.

Iisus din Nazaret



Nu stramba din nas, chiar daca in ultimii 20 de ani ai stins televizorul la fiecare redifuzare a filmului lui Franco Zeffirelli. Distributia este satisfacatoare, interpretarea actorilor este buna, iar legenda biblica este urmarita pas cu pas.

In plus, interpretul lui Iisus, britanicul Robert Powell, si-a atins apogeul carierei de actor cu rolul acesta. Nu pentru cu nu ar fi ramas in pana de talent, ci din simplul motiv ca niciun producator nu a avut curajul in deceniile urmatoare sa ii ofere vreun rol controversat. Powell este poate singurul exemplu de puritanism dat de Cetatea Filmului. In cele din urma, actorul s-a retras in confortul oferit de alcool.

Sursa foto: cinemagia.ro 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea