Filme

#filme #top filme #filme celebre # film vechi #filme moda

Filme celebre care au inspirat tendintele de moda

Filmele anilor '30, '40 si chiar '50 au reprezentat adesea un pas de pornire pentru inspiratia designerilor de moda.

Colierele supradimensionale, pantalonii pentru femei si chiar rochiile cu umarul gol sunt doar cateva dintre creatiile care au impresionat o lume intreaga atunci cand au aparut prima oara pe marile ecrane si nu pe podiumurile de moda.

1. Bringing Up Baby (1938)

Filmat in New Yorkul anilor '30, filmul o are in rolul principal pe Susan Vance (Katharine Hepburn), o fata plictisita din inalta societate care intra in probleme oriunde s-ar duce.

Susan este primul personaj care poarta o pereche de pantaloni intr-un film, desi scenaristii au insistat ca aceasta sa poarte o fusta. Actita s-a impotrivit si a cerut cu insistenta sa apare imbracata in pantaloni.


 

2. Sabrina (1954)

Dupa ce locuieste timp de doi ani in Paris, Sabrina (Audrey Hepburn), fiica soferului unor oameni bogati, se intoarce in casa in care a copilarit si reuseste sa atraga atentia ambilor frati din familia Larrabbe.

Aceasta este acum o femeie cu stil care se face remarcata mai ales printr-o rochie neagra, scurta, cu umarul gol.

3. To Catch a Thief (1955)

Un hot (Cary Grant) este suspectat de o serie de furturi de bijuterii. Pentru a-si dovedi nevinovatia, acesta incearca sa gaseasca adevaratul hot. Grant se bucura de ajutorul mostenitoarei Grace Kelly, care se face remarcata prin bijuterii impresionante si tinute de lux. Actrita imbraca o rochie alba fara bretele si un colier cu diamante, stralucitor.

4. And God Created Woman (1956)

O femeie foarte sexy si inteligenta (Brigitte Bardot) se indragosteste de un barbat, insa decide sa se casatoreasca cu fratele acestuia. Actrita devine, datorita acestui film, un sex simbol care isi etaleaza formele pe plaja, imbracata intr-un costum de baie elegant si destul de sexy.

5. Funny Face (1957)

Jo (Audrey Hepburn) este o bibliotecara timida, descoperita de un fotograf faimos de moda. Acesta din urma decide sa o duca pe Jo la Paris si sa o transforme intr-un top model.

Jo trece de la un stil vestimentar simplu, chic, casual, la extravagant si impresionant. Aceasta a ramas in istorie pentru pantalonii capri, pentru bluza neagra mulata si pentru balerinii care au format o tinuta memorabila.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea