Filme

#filme #top filme #filme tari # filme jocuri olimpice

Filme care au baza Jocurile Olimpice

Jocurile Olimpice sunt in plina desfasurare si tot mai multi oameni din intreaga lume urmaresc prestatiile sportivilor cu sufletul la gura. Jocurile Olimpice au reprezentat, de-a lungul timpului, si o sursa de inspiratie pentru anumite filme de succes. Iata cateva dintre acestea.

Chariots of Fire (1981)

Chariots of Fire a castigat 4 premii Oscar si alte 16 premii. Filmul prezinta povestea a doi alteti britanici care au fost in competitia sporturilor olimpice de la Paris, din anul 1924. Asadar, filmul ii are in rolul principal pe Eric Liddell, un crestin devotat si pe Harol Abrahams, un evreu. Cei doi fac eforturi greu de imaginat pentru a-si depasi limitele. Productia
prezinta o poveste emotionanta despre devotament, despre sacrificiu, abilitati si ambitie.


 

Personal Best (1982)

Personal Best prezinta povestea a trei sportive americane, care aspira sa participe la Jocurile Olimpice din anul 1980, de la Moscova. In ciuda eforturilor si sacrifiilor pe care cele trei tinere le fac, ele sunt anuntate ca Statele Unite au fost boicotate din motive politice si ca nu au nicio sansa sa castige in acesta competie.


Running Brave (1983)

Running Brave are la baza povestea lui Billy Mills, un american indian care castiga cursa de 10.000 d metri la Jocurile Olimpice din 1964. Filmul este emotionant pentru ca Billy Mills este doar un tanar venit din Dakota de Sud si care reuseste sa doboare un record aproape imposibil.



 

Without Limits (1998)

Without Limits este un film biografic care prezinta viata si istoria lui Steve Prefontaine, un atlet din Oregon care a reusit sa isi invinga handicapul fizic si sa devina unul dintre cei mai iubiti si apreciati sportivi din lume.

Sportivul se naste cu un handicap fizic sever: acesta are un picior mai lung decat celalalt, insa acest lucru nu il impiedica sa isi urmeze visul de a intra in competitii, doar pentru a demonstra cat de importanta este ambitia atunci cand vrei sa faci performanta.



 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea