Filme

#oscar #luc jacquet #cronica #fetita si vulpea #_le-renard-et-l-enfant-2007-2

Fetita si vulpea

Vei descoperi multa poezie si peisaje fabuloase in Fetita si Vulpea (Le renard et l’enfant). In plus, zambetul protagonistei, fetita interpretata de Bertille Noël-Bruneau, este absolut molipsitor. Are ea un fel de a rade si de a se bucura de fiecare aparitie a vulpii de zici ca tocmai si-a vazut iubitul care ii aduce un buchet enorm de flori. De altfel, filmul despre iubire vorbeste. Iubirea in toate stadiile ei.

Fetita pare ca se indragosteste la prima vedere de vulpea care ii apare in cale intr-o zi cand traverseaza padurea prin fetita si vulpeacare trece in fiecare zi spre casa. Ca in orice poveste de iubire , fata se gandeste neincetat si cu multa dragoste la animalul care i-a cazut cu tronc. Mai tarziu, reuseste sa il imblanzeasca si, astfel, impreuna descopera frumusetile, dar si pericolele padurii.

Padurea in care a fost filmata cea mai mare parte a peliculei este de-a dreptul splendida si se transforma, cu fiecare scena, intr-un taram magic accesibil doar initiatilor. Aici a intervenit, este adevarat, si talentul realizatorilor care au taiat fotografii perfecte in care sunt puse in valoare lumina si culorile anotimpurilor.

Stai si te uiti la ffetita si vulpeailm si te intrebi daca peisajul este adevarat sau daca, nu cumva, regizorul Luc Jacquet n-a folosit niscaiva efecte computerizate. Se pare, insa, ca nu s-a abuzat de efectele speciale, iar padurea din Fetita si Vulpea chiar exista in estul Frantei la Ain.

Luc Jacquet este, intr-adevar, un adevarat profesionist in ceea ce priveste natura si animalele. Nu degeaba a fost premiat cu un Oscar in 2006 si cu alte 11 distinctii importante pentru documentarul Calea imparatului (La marche de l'empereur).

Astfel, faptul ca Luc Jacquet este de profesie realizator de documentare se observa si in Fetita si Vulpea. Filmul care a mai fost denumit si docu-fictiune are momente lungi in care sunt surprinse detalii din natura si animale salbatice in cautare de hrana sau haituindu-se unele pe altele.

Iubirea nu inseamna posesie

De la documentar despre viata si comportamentul animalelor , pelicula aluneca treptat spre fabula si, mai apoi, se transforma intr-o drama care include autodescoperirea. Ca in orice relatie cineva iubeste mai mult, in timp ce celalalt iubeste la fel de mult, insa are nevoie si de libertate . In momentul, in care libertatea este prea mult limitata, atunci ruptura este inevitabila. fetita si vulpea

Tensiunea este generata de prietenia dintre vulpe si fetita care evolueaza cu fiecare cadru. La inceput, fata asteapta luni in sir ca vulpea sa apara din nou in locul in care s-au intalnit, apoi vorbeste cu ea sporadic pentru ca vulpea nu prea ii da sansa de a se apropia prea mult de ea. Cand animalul incepe sa aiba incredere in om, lucrurile incep sa se inchege. Cu timpul, fata petrece toata ziua in compania vulpii, iar la final vrea sa fie a ei cu totul si pentru totdeauna.

Pe langa dragalasenia fetitei si cadrul natural exceptional in care s-a filmat, pelicula castiga mult in valoare prin vocea naratoarei (Isabelle Carre) care reuseste cu succes sa dramatizeze si sa infrumuseteze toata povestea.

 

 


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea