Filme

#filme #next #festival film #next 2012

Festivalul international de film NexT 2012

Astazi si maine are lor Festivalul International de Film NexT, cel mai mare festival de scurtmetraje din Romania. Evenimentul urmeaza sa se desfasoare la Cinema Scala , Cinema Studio, Turbohalle si la Cafe Verona Carturesti.

La aceasta editie se anunta peste 120 de filme din peste 30 de tari si nume importante din cinematografia nationala si internationala.

Gala de deschidere va avea loc la Cinema Scala, incepand cu ora 18.30. Din program fac parte scurmetraje precum "Aglaee" (film premiat la Festivalul International de Film de la Clermont-Ferrand) si filmul "O mie de lucruri in comun", de Sarra Tsorakidis.

Pe de cealalta parte, la cinema Studio, incepand cu ora 18.30 va rula filmul "Hesher". o productie indie, in regia lui Spencer Susser. Acelasi regizor s-a inscris in competita Festivalului NexT in 2008 cu scurtmetrajul “I Love Sarah Jane”.

Dupa aceste momente, evenimentul se va muta in clubul festivalului, Coyote cafe. Aici spectatorii si invitatii festivalului sunt asteptati la un spectacol de karaoke .

Joi, 29 martie, incepand cu ora 10.00, festivalul se va muta la Cafe Verona Carturesti cu master class-ul de actorie sustinut de Gabriel Spahiu.

Dupa ora 11.00, Dorotheea Petre, Alina Grigore, Dragos Bucur, Dorian Boguta si Alexandru Papadopol vor face o prezentare a scolilor de actorie si vor raspunde unei serii de intrebari.

Festivalul va tine pana la 1 aprilie inclusiv, iar in aceste zile festivalul spera sa se ridice la asteptarile cinefililor si sa ii incante pe acestia cu programe variate, pentru toate gusturile si varstele.

Daca te intereseaza acest festival poti achizitiona un abonament, in functie de preferintele si posibilitatile tale:

Festival Pass (100 Lei)
Festival Pass pentru studenti (90 Lei)
Abonament 10 proiectii (80 Lei)
Abonament 10 proiectii studenti (60 Lei)
Abonament 5 proiectii (40 Lei)
Abonament 5 proiectii studenti (30 Lei)
Bilet o proiectie 10 Lei/7 Lei pentru studenti.

O proiectie cuprinde un calup de scurtmetraje, cu o durata totala de aproximativ 120 de minute.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea