Filme

#portugheza #festival de film #filme #new york #romania

Festivalul de scurtmetraje portugheze din New York ajunge in Romania

New York Portuguese Short Film Festival (NYPSFF), primul festival de scurtmetraje portugheze din Statele Unite si Festivalul scurtmetrajelor in portugheza, cu productii din tarile in care limba portugheza este limba oficiala se vad, anul acesta, la Bucuresti, Cluj-Napoca si Timisoara.

 

NYPSFF este un festival itinerant, care promoveaza noile tendinte in cinematografia portugheza si tinerii regizori portughezi. De-a lungul celor noua editii ale sale, festivalul a calatorit in Statele Unite, Portugalia, Brazilia, Africa de Sud, Angola, Australia, Polonia, Canada, Germania, China, Mozambic, Marea Britanie, Tailanda, Franta, Kenya, India, Ungaria, Senegal, Republica Ceha si Romania.

Alese pe spranceana de patru jurati desemnati de Arte Institute din New York, cele 15 scurtmetraje care intregesc editia de anul acesta vor multumi iubitorii de animatie, de fictiune si de film documentar. Prin varietatea temelor, proiectia incurajeaza, la fel ca la editiile precedente, dialogul intercultural.

Festivalul scurtmetrajelor in portugheza – FCCPLP, aduce in atentia publicului scurtmetraje din tarile in care limba portugheza este limba oficiala si promoveaza tinerii cineasti din spatiul lusofon.

Editia de anul acesta a festivalului reuneste 5 productii din São Tomé si Príncipe, Angola, Capul Verde, Portugalia si Brazilia.

Temele care definesc editia 2019 vizeaza statutul femeii, emigrarea, traditiile, obiceiurile si credintele.

New York Portuguese Short Film Festival si Festivalul scurtmetrajelor in portugheza vor fi prezente in Romania in toate orasele care gazduiesc lectorate de limba portugheza, respectiv Cluj-Napoca, Timisoara si Bucuresti, dupa urmatorul program:

Cluj-Napoca

  • NYPSFF - 3 decembrie, ora 18:30, Cinema Dacia;
  • Festivalul scurtmetrajelor in portugheza - 4 decembrie, ora 18:30, Cinema Dacia;
  • Intrarea este libera, in limita locurilor disponibile.

Timisoara

  • NYPSFF - 4 decembrie, ora 18:30, Biblioteca Universitatii Politehnica din Timisoara;
  • Festivalul scurtmetrajelor in portugheza - 5 decembrie, ora 18:30, Biblioteca Universitatii Politehnica din Timisoara;
  • Intrarea este libera, in limita locurilor disponibile.

Bucuresti

  • NYPSFF - 4 decembrie, ora 18:30, Cinema Elvire Popesco;
  • Festivalul scurtmetrajelor in portugheza - 4 decembrie, ora 21:00, Cinema Elvire Popesco.
  • Biletele pot fi achizitionate pe www.eventbook.ro.

Proiectiile vor fi subtitrate in limba romana si in limba engleza.

Subtitrarile in limba romana au fost realizate de studentii sectiei de limba portugheza din cadrul Facultatii de Limbi si Literaturi Straine, Universitatea din Bucuresti, cu sprijinul Catedrei Fernando Pessoa, al Corinei Nutu si al Claudiei Vlad, in cadrul Atelierului de subtitrari, initiat de traducatoarea Simina Popa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea