Filme

#_second-hand-2005

Debutul Alexandrei Dinu cu vocea Irinei Movila

Filmele realizate de Mircea Danieluc si second hand ”are multe cusururi si un nume predestinat. Se pare ca nu va fi salvat de o promovare exorbitanta precum-“ Orient Express -ul” lui Nicolaescu si e ciudat ca s-a decis lansarea lui vara.

Din motive greu de elucidat nu s-a folosit la final vocea Alexandrei Dinu. Personajul interpretat de ea-Andreea este dublat de Irina Movila. Efectul obtinut consta intr-o senzatie de deja-vu-parca vezi o reclama straina unde s-au suprapus replici in romana si totul are un aer nefiresc. Cele doua actrite difera ca stil, varsta si experienta. Sunetul este destul de prost (o constanta a filmelor romanesti din ultima vreme) iar muzica lui Adrian Enescu( pe care il respect si il admir in continuare) e desueta si total nepotrivita.

a spus ca s-a saturat de roluri pozitive si a vrut sa incerce ceva nou. Din pacate nu mi s-a parut ca i-a iesit, poate a asteptat prea mult sa faca acest pas, iar anii din teatru si televiziune l-au fixat in niste limite. E mult prea ingrosat si grotesc, pare desprins din “Dracula” si gesturile sunt uneori exagerate, mult prea teatrale. Poate nu e doar vina lui ci a liniei impusa de Pita si a rolului imaginat de scenaristul Radu F. Alexandru . Povestea conceputa de cel din urma trece de la o extrema la alta-fie e mult prea terna, fie mult prea alambicata, iar o parte din dialoguri au o tonalitate fortata. Scenografia a avut elemente interesante si calitatea imaginii (cu exceptia unui cadru brazdat de linii galbene) a fost la un nivel decent. O surpriza placuta a fost Razvan Oprea care a facut o trecere reusita de la teatru la film, s-a adaptat perfect. Rolul lui seamana cu cel jucat in piesa “Mady-baby.edu” sau “Lebensraum-spatiu vital”-e foarte credibil in posturi de golani viciati , smecheri si malefici.

Sunt curioasa cum va fi “ ”-urmatoarea premiera a lui Pita din toamna acestui an. Sper sa-l regasesc pe regizorul unuia din filmele mele preferate-“Pas in doi”.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea