Filme

#daniel day-lewis #abraham lincoln #biopic #steven spielberg

Daniel Day-Lewis este Abraham Lincoln intr-un biopic regizat de Steven Spielberg

Steven Spielberg si-a gasit in sfarsit actorul pentru biografia lui Abraham Lincoln la care lucreaza de peste 10 ani. Daniel Day-Lewis , castigator a doua premii Oscar, va fi celebrul presedinte american Abraham Lincoln, scrie aceshowbiz.com.

“Daniel Day-Lewis este unul dintre cei mai mari actori si nu conteaza despre ce perioada a cinematografului vorbim. Sunt foarte recunoscator si ma simt inspirat ca vom lucre impreuna la Lincoln”, a spus Spielberg.

Filmul, la care regizorul american lucreaza de peste 10 ani, se bazeaza pe best-sellerul Team of Rivals de Doris Kearns Goodwin, castigatoare a premiului Pulitzer. Romanul prezinta tensiunile politice dintre Lincoln si membrii cabinetului sau de la Casa Alba in pragul izbucnirii Razboiului Civil (1861-1865).

Scenariul viitorului biopic a fost scris de un alt castigator al premiului Pulitzer, Tony Kushner (Angels in America). Filmarile vor incepe in toamna lui 2011, iar premiera va avea loc in 2012.

Daniel Day-Lewis are la activ 2 statuete Oscar (Piciorul meu stang si There Will Be Blood), iar recent a putut fi vazut in musical-ul lui Rob Marshall, Nine. Vezi mai jos un trailer al acestui film.

Trailer Nine



 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea