Filme

#cronica de film #red #bruce willis

Cronica de film: RED – focuri, gaguri si spioni pensionari

Dupa ce ne-a lasat fluierand a paguba cu scurta sa aparitie in “ The Expendables ”, Bruce Willis se revanseaza cu un rol consistent in comedia de actiune “RED” (Retired Extremely Dangorous), tradusa in limba romana “Greu de pensionat”.

Frank Moses (Bruce Willis) este pensionar solitar care nu face nimic altceva decat sa sune la casa de pensii , numai de dragul de a sta de vorba cu Sarah (Mary Louise Parker), o telefonista de care s-a amorezat, desi nu a vazut-o niciodata.

Numai ca Moses se dovedeste a fi un fost spion, pe urmele caruia a pornit intreaga conducere a CIA-ului. Motivul: stie un secret murdar cu care ar putea distruge cariera politica a lui Robert Stanton, vicepresedintele SUA.
Frank isi aduna vechea echipa alaturi  de care incearca sa scape de urmaritori si intentioneaza sa faca publice faptele marsave ale lui Stanton.

“RED” continua moda filmelor cu distributie de exceptie inaugurata in acest an cu “The Expendables”, numai ca de data aceasta eroii nostri sunt mult mai in varsta. Daca stau bine si ma gandesc, in “RED” majoritatea actorilor sunt sariti bine de tot de 50 de ani:  incepand cu Bruce Willis (55 de ani)  si terminand cu Ernest Borgnine , ajuns la respectabila varsta de 93 de ani.

“RED” este plin de secvente de actiune bine realizate (asaltul armat asupra casei lui Moses, confruntarea dintre aceasta si killerul trimis sa-l lichideze). Filmul este garnisit cu momente comice geniale: John Malkovic duelandu-se cu pistolul, in timp ce adversara sa manuieste ditamai bazooka, tentativa lui Joe (Morgan Freeman)  de a admira fundul unei asistente din spital etc.

John Malkovic este de departe cel mai amuzant actor din acest film, poate si datorita rolului in care este distribuit, Marvin Boggs, un ex-agent secret dus cu pluta, care viseaza ziua si noaptea numai conspiratii.

Desi joaca rolul unui agent batran si pensionat, Bruce Willis este vioi si foarte natural, asa cum ne-a obisnuit de-a lungul timpului, fara a da semne ca vrea sa retrogradeze prea curand din liga I a actorilor de actiune.

Merita sa mergi la cinema pentru“RED”?

“RED” are multa adrenalina, actori alesi pe-o spranceana, glume bune, adica toate ingredientele necesare pentru a fi un film numai bun de vizionat intr-o dupa-amiaza de sambata.
 

Urmareste mai jos trailerul filmului "RED"

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea