Filme

#filme #western #top filme #filme western #top westernuri

Cowboy, pistoale si cai - Top 6 cele mai bune westernuri din toate timpurile

Westernul este un gen cinematografic a carui perioada de glorie s-a intins pana la inceputul anilor '70. Povestile cu cowboy, pistoale, fete frumoase si cai rapizi continua sa fie ecranizate si in prezent, cea mai buna dovada fiind "Django Unchained", noul proiect al lui Quentin Tarantino. Iata cateva dintre westernurile care nu trebuie sa lipseasca din portofoliul oricarui cinefil respectabil.


High Noon (1952)


"High Noon" este o captivanta poveste despre razbunare in care Gary Cooper interpreteaza rolul unui serif fortat sa se rafuiasca cu un vechi inamic. Filmat in alb-negru, lungmetrajul beneficiaza si de aportul lui Grace Kelly, cea care o joaca pe sotia serifului.


Once Upon a Time in the West (1968)


"Once Upon a Time in the West" este un western garnisit cu actori de prima mana: Henry Fonda, Claudia Cardinale, Charles Bronson. Este o productie despre un strain misterios care ii ofera un ajutor nesperat unei vaduve, a carei familie a fost ucisa intr-un conflict.


Unforgiven (1992)


Dupa ce o prostituata este ucisa intr-un orasel din Vest, colegele ei de breasla isi unesc fortele si pun o recompensa grasa pe capul faptasilor. Aceasta recompensa il atrage pe tanarul pisolar "The Schofield Kid" si William Munny, un ucigas pensionat. Filmul in care ne reintalnim cu Clint Eastwood, Gene Hackman si Morgan Freeman a fost recompensat cu patru trofee Oscar.


The Magnificent Seven (1960)


Actiunea lui "The Magnificent Seven" se desfasoara intr-un sat din Mexic terorizat de o grupare de nelegiuti. Lucrurile se schimba dupa ce Chris Adam si prietenii sai pistolari se decid sa intinda o mana de ajutor satenilor asupriti.


A Fistful of Dollars (1964)


"A Fistful of Dollars" este filmul cu care regizorul Sergio Leone deschide seria sa de westernuri spaghetti. Clint Eastwood il portretizeaza admirabil pe cowboy-ul solitar care isi propune sa distruga clanurile Baxter si Rojo. Filmul se remarca si prin tema muzicala compusa de Ennio Morricone.


Rio Bravo (1959)


Dintr-o lista cu cele mai bune filme western, nu are cum sa lipseasca "Rio Bravo", unul dintre filmele de referinta ale lui John Wayne.

Wayne este John T. Chance, un serif care aresteaza un criminal. El va trebui sa tina piept atacurilor fratilor acestuia, care incearca sa-l elibereze de mai multe ori. Seriful isi va uni fortele cu un adolescent, un batran infirm si un betiv.



Sursa foto: kingdomofstyle.typepad.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea