Filme

#claude lelouch #premiera de gala #film #iubiri din trecut

Claude Lelouch revine in Romania pentru premiera de gala a filmului "Iubiri din trecut"

Iubiri din trecut,  cel mai recent proiect al regizorului Claude Lelouch , va avea premiera de gala in Romania pe 24 septembrie, la CinemaPRO, la ora 19.30, prilej care il va aduce din nou pe marele maestru pe meleagurile romanesti.

Claude Lelouch nu va fi singurul invitat special al evenimentului, alaturi de el fiind prezenti in Romania si  protagonista filmului, Audrey Dana, impreuna cu actorul si compozitorul Laurent Couson. iubiri din trecut poate fi vizionat din 24 septembrie in urmatoarele cinematografe: Hollywood Multiplex, Movieplex, CinemaPRO si in reteaua Cinema City (Cotroceni, Sun Plaza, Cluj, Bacau).

Claude Lelouch a descris Iubiri din trecut ca fiind o sinteza a carierei sale exceptionale, extinse pe parcursul a peste cinci decenii.  "Am cercetat toate insemnarile pe care le facusem de-a lungul carierei mele, toate acele povesti care m-au fascinat. Apoi mi-am pus intrebarea fireasca: cum as putea sa le alatur? Mai mult decat atat, cu acest film am spus povestea celor doua mari iubiri care mi-au marcat viata: cinematografia si femeile".

In distributia filmului Iubiri din trecut se regasesc atat nume consacrate ale cinematografiei franceze - Anouk Aimee, Dominique Pignon, Audrey Dana, Laurent Couson, Samuel Labarthe, cat si actori romani: Zoltan Butuc, Stefan Velniciuc, Ingrid Bisu, Nicolle Gheorghiu si Marie Beldiman.

Iubiri din trecut reuseste sa cuprinda intr-un mod ingenios sase decenii de istorie europeana vazute prin ochii personajului principal feminin, Ilva, interpretata de Audrey Dana. Inspirat din cartea lui Lelouch, Ces Anees La, pelicula prezinta cu multa emotie povestea unei femei al carei curaj si atitudine contureaza perfect silueta eroinei moderne.

Ilva este surprinsa in film incepand din copilarie si pana la maturitate: o tanara a carei viata amoroasa este la fel de intortocheata precum un labirint. Ea cunoaste pe rand iubirea unui francez, a unui ofiter german, apoi se indragosteste de doi soldati americani. Desi fiecare dintre relatiile sale a fost reala si sincera, in final acesti barbati nu au reprezentat decat episoade din viata Ilvei, destinul purtand-o in cu totul alta directie.

Cea mai recenta capodopera a celebrului Claude Lelouch, Iubiri din trecut, poate fi vizionata in premiera in Romania, din 24 septembrie, in urmatoarele cinematografe: Hollywood Multiplex,  Movieplex, CinemaPRO si in reteaua Cinema City (Cotroceni, Sun Plaza, Cluj, Bacau). Un film distribuit de MediaPro Distribution .
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea