Filme

#the light cinema #cinema #evenimente #program #teatru #cinema stage

Cinema Stage &The Light Cinema

Cinema Stage, ghidul timpului liber de calitate si promotorul evenimentelor extraordinare transpuse in format digital pe ecranul de cinema va prezinta:


National Theatre London – LIVE HD

Aceasta casa

16 mai 2013, ora 21:00

Regia: Jeremy Herrin,
Muzica:  Stephen Warbeck,
Coregrafia: Scott Ambler
Distributie: Phil Daniels, Philip Glenister si Julian Wadham. 

1974. Marea Britanie se confrunta cu criza economica si un Parlament fara majoritate.Intr-o cultura a cooperarii ostile, este o perioada in care voturile sunt castigate sau pierdute, exista lupte cu pumnul in baruri si deputatii bolnavi sunt tarati prin holuri pentru a-si inregistra votul.

Actiunea este amplasata in sala masinariilor politice de la Westminster.

Noua piesa a lui James Graham prezinta intr-o maniera energica si intepatoare realitatea clasei politice si jocurile din spatele scenei cu manevre si reguli diverse.

James Graham a castigat o bursa in dramaturgie la Pearson in anul 2006 si a castigat premiul “Catherine Johnson” pentru cea mai buna piesa in anul 2007.

Tarif General pentru un spectacol de teatru NT Live:  55 lei
Tarif Redus pentru Elevi, Studenti, Pensionari pentru un spectacol de teatru NT Live: 45 lei


"Exhibition" - Capodopere ale picturii pe ecranul de cinema

“Exhibition” prezinta o serie noua de evenimente, aducand cele mai mari expozitii de arta pe ecranul de cinema. Seria de evenimente EXHIBITION va prezenta expozitii de arta, creativ capturate pentru a fi prezentate pe marele ecran si a oferi o experienta deosebita publicului.

Seria de evenimente incepe cu o colectie atotcuprinzatoare a lucrarilor lui Eduard Manet de Academia Regala de Arta din Londra.

Al doilea eveniment al seriei va avea loc in luna iunie si prezinta o expozitie co-gazduita de Muzeul National din Oslo si Muzeul Munch, expozitie dedicata aniversarii a 150 de ani de la nasterea lui Edvard Munch.

Al treilea eveniment ce va avea loc in luna octombrie  este prezentat de la Galeria Nationala din Londra, de unde publicul va putea urmari o perspectiva unica asupra capodoperei lui Johannes Vermeer.

Fiecare film-eveniment este gazduit de istoricul de arta Tim Marlow si prezinta detalii inedite din culisele organizarii acestor expozitii.


Manet - Portrete de viata

23, 24, 25 si 26 mai

Academia Regala de Arta din Londra

Manet: Portrete de Viata este prima expozitie din Marea Britanie dedicata portretelor semnate de Eduard Manet, care acopera intreaga sa cariera. Expozitia reuneste lucrari imprumutate din mari colectii ale lumii. Evenimentul va prezenta si detalii din culisele organizarii acestei expozitii. 

Zilele in care vor avea loc proiectii sunt 23, 24, 25 si 26 mai.
In zilele de joi si vineri proiectia va incepe la ora 19.30, iar sambata si duminica de la ora 18.00

Tarif general: 30 lei
Tarif Redus pentru Elevi, Studenti si Pensionari: 20 lei (Tarif valabil doar in baza prezentarii la casele de bilete a unui act doveditor vizat pe anul in curs)

Biletele se pot achizitiona de la casele de bilete The Light Cinema Liberty Center si de pe www.lightcinemas.ro de aici.


Munch - Munch 150 de ani

In Iunie

Muzeul National Oslo si Muzeul Munch

In acest an, Norvegia sarbatoreste aniversarea a 150 de ani de la nasterea lui Edvard Munch (1863 - 1944), una dintre figurile emblematice ale artei moderne. Munch 150 ani este o colectie co-gazduita de Muzeul National si Muzeul Munch din Oslo. Evenimentul va prezenta si detalii din culisele organizarii acestei expozitii.


Vermeer – Vermeer si Muzica: Arta Iubirii si timpul liber

In Octombrie

Galeria Nationala de Arta din Londra

Galeria Nationala din Londra prezinta o importanta expozitie a unuia dintre cei mai uimitori si fascinanti pictori ai tuturor timpurilor - Johannes Vermeer. Pictorul celebrului tablou “ Fata cu cercel de perla”, Vermeer a pictat ceva mai mult de 30 de lucrari care inca mai exista. Expozitia se concentreaza asupra artei lui Vermeer si legatura acesteia cu muzica; muzica fiind una din cele mai populare teme ale picturiiolandeze. Evenimentul va prezenta si detalii din culisele organizarii acestei expozitii.


National Theatre London – LIVE HD

Audienta de Peter Morgan

13 iunie 2013, ora: 21:00

Durata: 3 ore (estimativ) inclusiv introducerea facuta de gazda si pauza de 20 minute Parte din NTL – cea mai buna transmisie in direct de teatru englez in cinematografele din intreaga lume.

"Audienta” cea mai asteptata piesa de teatru din 2013 -Daily Mail

Helen Mirren castigatoarea premiului Oscar pentru rolul reginei Elisabeta a II, revine in mult asteptata productie difuzata de catre Teatrul National din Londra : “Audienta”.

De saizeci de ani Regina Elisabeta a II-a s-a intalnit cu cei 12 Prim Ministri ai Marii Britanii in fiecare saptamana la Palatul Buckingham - o intalnire privata cu totul diferita si speciala pentru viata publica britanica. Ambele parti aveau un acord nerostit sa nu repete ceea ce se discuta la intalnire, nici macar cu sotii lor.

Piesa de teatru “Audienta” rupe acest contract de tacere - si imagineaza o serie de întalniri pivot intre locatarii din Downing Street si Regina lor. De la Churchill la Cameron, fiecare Premier a folosit aceste conversatii private, ca o cutie de rezonanta si o confesionala - uneori intime, uneori explozive.

Din tanara mama la bunica, aceste intalniri private, reprezinta arcul grafic al celei de-a doua ere Elisabetiene. Politicienii vin si pleaca prin usa turnanta a politicii electorale, in timp ce ea ramane constanta, asteptand sa il cunoasca pe urmatorul Prim-Ministru.

“Audienta “ ii reuneste pe scenaristul Peter Morgan si castigatoarea Premiului Oscar actrita Helen Mirren , ca urmare a colaboararii pentru filmul mult aclamat si contesat in acelasi timp “Regina”.

“Audienta” este regizata de Stephen Daldry, nominalizat la premiul Oscar pentru “Billy Elliot” si “ Orele”.


Andre Rieu – Maastricht 2013

Sambata, 13 iulie 2013, ora 21:00

In direct prin satelit

Andre Rieu este un fenomen al muzicii care a cuprins lumea intreaga. Marele sau merit, apreciat de admiratori si totodata contestat de alti muzicieni, este ca a adus muzica clasica aproape de public prin spectacole de mare amploare, unde muzica se contopeste cu dansul, lumina si culoarea.

Cunoscut drept “Regele Valsului” Andre Rieu sustine in fiecare an in orasul sau natal, Maastricht din Olanda o serie de concerte pentru un public numerous, iar aceste concerte se claseaza printer cele mai prestigioase evenimente culturale ale frumosului sau oras natal.

Ca deobicei Andre Rieu ii va avea alaturi pe membrii  faimoasei sale  orchestre  Johann Strauss, tenorii si sopranele care il insotesc si o serie de invitati speciali.

Concertele ce au loc la Maastricht sunt cunoscute in intreaga lume, iar fanii lui Andre vin din intreaga lume pentru a vedea acest spectacol incredibil.

Evenimentul din acest an de la Maastricht va fi unul din cele mai mari evenimente de pana acum si va fi cel mai spectaculos concert transmis pe ecranele de cinema.

Ce de obicei gazda evenimentului va fi Charlotte Hawkins care ii va lua si un scurt interviu lui Andre Rieu, interviu exclusiv pentru publicul din cinema.

Durata concertului este de aproximativ 180 de minute cu o pauza de 15 minute. 

In fiecare saptamana de joi pana duminica spectacolele de pe scene internationale de balet, opera, teatru, dans contemporan si multe altele vor putea fi vizionate Live sau inregistrate la The Light Cinema.


Pentru a fi la curent cu noutatile legate de aceste spectacole puteti sa urmariti pagina de Facebook a Cinema Stage: www.facebook.com/CinemaStage

Biletele pentru evenimente se pot achizitiona de la casele de bilete The Light Cinema Liberty Center

Liberty Center, Soseaua Progresului 151-171 LA 10 MINUTE DE PIATA UNIRII

(Tramvaie: 8,11,23,25,32/Autobuze: 117,173, 220) PARCARE GRATUITA

PENTRU REZERVARI SI INFO: 021 3699740/ 021 3699797 / 0737026226/ 0737 026 227/ info@lightcinemas.ro www.lightcinemas.ro; www.facebook.com/CinemaStage

 


 


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea