Filme

#_charlie-wilson-s-war-2007

Charlie Wilson's War - primele ecouri

Charlie Wilson’s War este povestea adevarata a unui congresmen petrecaret, dar care se implilca si in cursul istoriei, intr-un mod inedit. Filmul combina nervul povestirii cu pitorescul lumii anilor ’80, politica cu sampania, fardul cu diplomatia.

Charlie Wilson , interpretat de Tom Hanks, este un congresmen din Texas, care sub aparenta mondena ascunde o abila minte politica, un adanc patriotism si compasiune pentru cei slabi,iar la inceputul anilor ‘80, in categoria celor neajutorati intra si populatia Afganistanului, invadat de rusi.

Primele reactii

Consensul general la care critica a ajuns odata cu aparitia filmului a fost unul foarte bun. Regizorul Mike Nichols a reusit sa atraga atentia pubicului printr-o poveste adevarata, avandu-l alaturi pe actorul Tom Hanks, care si-a jucat rolul intr-un mod inedit. Filmul va avea premiera in Romania pe 8 februarie.

Pro

ReelViews: Cu pasii sai rapizi, scenariu destept si actorie de top, filmul este o capodopera fermecatoare si constrangatoare pentru adulti. Este imposibil sa privesti acest film fara sa te gandesti la progresia evenimentelor dupa retragerea armatei sovietice (James Berardinelli)

Washington Post: Doamne, acest filme le are pe toate, sau ce? Un dialog inteligent, Julia Roberts in bikini, elicoptere rusesti in flacari, iar pe deasupra mai este si scurt. Nu este de iubit? (Stephen Hunter )

Variety: Charlie Wilson’s War este acea comoditate de la Hollywood din zilele astea: o desteapta, sofisticata distractie pentru adulti. Filmul lui Mike Nichols este vioi, amuzant si lamentabil de ironic (Todd McCarthy)

Film.com: Nicholas si Sorkin au reusit sa faca un Cadilac din acest film. Un foarte frumos design clasic, cu un motor puternic si o foarte mare atentie la detalii (Jonathan Richards)

Contra

Los Angeles Times: Charlie Wilson’s War este un anacronism. Filmul nepotrivit la momentul nepotrivit. Nu numai ca prezinta povestea intr-un stil artificial, dar povestea in sinte se bazeaza pe momente istorice care au fost depasite (Kenneth Turan)



Daca vrei sa afli inaintea tuturor ce se intampla in lumea filmului si la ce sa te astepti de la noile aparitii, aboneaza-te la Newsletterul de Cronici Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea