Filme

#film #cronica #cronica de film #zac efron #charlie st. cloud

Charlie St. Cloud - cronica de film

Inca de cand exista omenirea, curiozitatea fiecarui individ a fost alimentata si s-a incercat aflarea raspunsurilor la cele mai enigmatice intrebari. Exista ceva dincolo de moarte? Multe filme au incercat sa isi expuna propria viziune si au oferit diferite perspective, toate ideile convergand, de fapt, in aceeasi directie: exista.

Charlie St. Cloud este o surpriza placuta, care insa nu m-a impresionat. Este o “ revelatie ” nu pentru ca Zac Efron a demonstrat, atat cat a reusit, ca poate invata mai multe replici, ci pentru ca subiectul ales sa fie relatat se departeaza cu mult fata de ceea ce a obisnuit.

 

O idee intalnita, folosita diferit

 

Povestea ar trebui sa fie pe cat posibil camuflata pentru a nu ruina surpriza celui care vede pentru prima data filmul. Titlul nu face trimitere la povestea infatisata si asta este un plus in opinia mea.

Filmul este in primul rand o fantezie despre realitate. Suna ambiguu, stiu. Dupa vizionare o sa vedeti exact la ce ma refer, astfel ca nu tin sa dezvalui prea multe detalii despre subiect.

Pelicula este puternic incarcata emotional si il are in in prim plan pe Charlie (Zac Efron), cel care da si titlul filmului, mai intai un pasionat al sporturilor nautice si mai apoi un frate pentru Sam. A nu se intelege ca pasiunea pentru ambarcatiuni , pentru curse si competitii maritime ingradeste legatura afectiva speciala dintre cei doi frati. Dimpotriva. Avand acest lucru in comun, au pretextul necesar in a petrece mai mult timp impreuna, in a se cunoaste reciproc.

Un eveniment nefericit, ii va desparti pe cei doi, eveniment precedat de o promisiune care va depasi granitele posibilului in a fi indeplinita. Nu vreau sa divulg nimic din subiectul filmului, mai mult decat am prezentat, pentru ca desi nu are un twist care darama, este suficient cat sa merite aplauze cu un ecou limitat.

 

La ce sa ne asteptam....

 

Inainte de a fi inca un film cu idolul adolescentilor, Charlie St, Cloud este un film care “vorbeste” despre viata, despre suflet si, cum era de asteptat, despre iubire. Nu este un film de pus in fruntea listei de must-see-uri, insa cu siguranta va inviora atmosfera dintr-o dupa amaiza ploioasa. Il recomand celor care sunt in cautarea identitatii pentru ca ne demonstreaza inca o data, daca mai era cazul, ca in fiecare zi invatam ceva.

Filmul este o ecranizare a romanului The Death and Life of charlie st. cloud al autorului Ben Sherwood. Evenimentele descrise sunt caracterizate prin dramatism, lipsand totusi stropul de tensiune in a mediatiza filmul mai mult decat este necesar.

Intr-un rol secundar il vom recunoaste pe Ray Liotta, intruchipand un personaj cu impact acut asupra protagonistului, si care da spectatorilor o lectie necesara despre supravietuire si pretuirea acelor lucruri pe care le identificam prea tarziu ca fiind importante. Kim Basinger isi face aparitia doar pret de cateva minute, fara a iesi cu ceva semnificativ in fata.

Impresia generala de dupa vizionare: merita o scurta reflectie si smulge un mic zambet. Charlie St. Cloud nu este o capodopera, insa daca m-a facut sa imi pun ceva intrebari la final, presupun ca si-a atins obiectivul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea