Filme

Cele mai tari festivaluri de film din Romania. Destinatii pentru iubitorii cinematografiei

 

Numeroasele festivaluri care au loc in tara le ofera fanilor filmului posibilitatea de a vedea productii noi din diverse teme. Cu locatii frumoase si in combinatie cu o vacanta incepe sa prinda contur. Enumeram cateva dintre cele mai bune festivaluri de film din Romania.

Brasov

Un alt festival dedicat filmului de groaza, SF si fantezie are loc la Brasov. Festivalul de film Dracula are mai multe sectiuni de concurenta pentru lungmetraje, scurtmetraje romanesti si scurtmetraje internationale si o sectiune dedicata publicitatii tinere mai interesate de cinema si descoperirii de noi talente.

Pentru mai multe despre tema lui Dracula, aflata la aproximativ 27 km sud-vest de Brasov, Bran gazduieste castelul lui Dracula, unul dintre cele mai vizitate site-uri turistice din tara si fosta resedinta regala. Poti identifica rapid zona pe harta Brasov strazi.

Rasnovul

In apropiere de Brasov, orasul Rasnov este locul unde are loc Festivalul de istorii si film (FFIR). Evenimentul a inceput in 2009 "din dorinta de a pune in valoare un capitol important al cinematografiei locale si mondiale si din necesitatea de a aduce in dezbatere publica acele subiecte cu impact capabil sa depaseasca tranzitia zilnica."

Acopera proiectii de film, dezbateri, concerte, expozitii si multe altele. Anul trecut, a adaugat o sectiune de concurs, care acopera filme documentare pe toate subiectele legate de istorie si oferind premii pentru cel mai bun documentar, un premiu de audienta si un premiu al tinerilor.

Tulcea

Pelicam, un festival de film axat pe mediu, are loc in Tulcea, un oras langa Dunare. Orasul a fost ales pentru apropierea de Delta Dunarii, un loc cu o biodiversitate bogata si avand in vedere faptul ca evenimentul priveste o varietate de probleme de mediu.

Festivalul are patru sectiuni de competitie si include, de asemenea, concerte de muzica in aer liber, ateliere, expozitii foto si conferinte si dezbateri pe teme de mediu. De asemenea, organizeaza proiectii speciale pentru copii sau de lungmetraje. Odata ajunsi te poti orienta mai usor in oras cu harta Constanta strazi.

Arad

La Arad are loc si un festival dedicat filmelor documentare. incepand cu 2014, FARAD analizeaza "forme diverse de reprezentare cinematografica a realitatii, precum si moduri de transcendere a granitelor formale si nationale si ofera filme documentare, hibride si experimentale, recunoscute in festivalurile internationale majore recente."

Festivalul organizeaza proiectii speciale accesibile viziunii deficitare, precum si proiectii pentru copii.

Timisoara

Capitala europeana a culturii din 2021, Timisoara are un festival dedicat filmului european numit Ceau Cinema. Sectiunea sa de concurenta internationala priveste activitatea realizatorilor ale caror tari au fost reprezentate de minoritati din regiunea Banatului si este menita sa reflecte diversitatea cinematografiei independente europene, printr-o selectie de sase filme originale.

Un alt festival din Timisoara este Timishort. Dupa cum sugereaza si numele, se concentreaza pe scurtmetraje si desfasoara o competitie internationala, o competitie nationala si o sectiune dedicata filmelor experimentale, pe langa o sectiune pentru copii si una pentru animatie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea