Filme

#musical #filme #top filme #top musical

Cele mai masculine musicaluri

De regula, filmele musical au darul de a scoate in evidenta calitatile vocale ale femeilor. Din fericire, insa, nu toate peliculele de acest tip respecta acest tipar: iata cateva dintre cele mai masculine musicaluri!

1. Sweeney Todd : The Demon Barber of Fleet Street (2007)

O pelicula cu Johnny Depp intr-unul din rolurile neconventionale cu care si-a obisnuit fanii, "Sweeney Todd" este centrata intocmai in jurul unui personaj masculin, Benjamin Barker (sau Sweeney Todd), un barbier cu intentii necurate. Filmul, castigator al unui premiu Oscar, are la baza la fel de celebru musical de pe Broadway .

2. Nine (2009)

Poate ca musicalul "Nine" include o pleida de actrite superbe, dar in mijlocul actiunii ramane personajul interpretat de Daniel Day-Lewis, Guido Contini. Acesta este un regizor faimos care se chinuieste sa gaseasca echilibrul, atat in viata personala, cat si in cea profesionala. Filmul "Nine" merita vazut fie si doar pentru prezenta si jocul actoricesc al unor nume ca Marion Cotillard, Penelope Cruz, Sophia Loren, Kate Hudson, Judi Dench si Nicole Kidman.



 

3. Grease (1978)

Unul dintre cele mai celebre si mai apreciate musicaluri din toate timpurile, "Grease" ii pune in evidenta in egala masura pe Olivia Newton-John si John Travolta. In mare, musicalul romantic "Grease" spune povestea unui "baiat rau" care se indragosteste de o "fata buna". Un adevarat clasic.

4. West Side Story (1961)

Un alt musical cu gasti si o poveste de iubire, "West Side Story" este la fel de cunoscut - daca nu chiar mai faimos - ca "Grease". Inspirat de povestea tragica a lui Romeo si a Julietei, musicalul a castigat nu mai putin de 10 Oscaruri. Pe langa rolul principal feminin, interpretat de Natalie Wood , trebuie mentionat si cel masculin, la fel de important, care transforma "West Side Story" intr-un musical - macar intr-o oarecare masura - masculin.

5. Singin' In The Rain (1952)

Cum personajul principal al acestui musical este un barbat, dar si pentru ca este un clasic al genului, "Singin' In The Rain" nu putea lipsi din aceasta lista. Pe langa miscarile de dans, filmul are si o coloana sonora de exceptie . De vazut!



Foto: classic-film-tv.blogspot.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea