Filme

#festival film #b-est iff #zilele francofoniei #film francofon

Cele mai importante momente cinematografice, de zilele francofoniei

In luna martie vor fi organizate peste 50 de evenimente dedicate francofoniei, in Bucuresti si in imprejurimi, la care se adauga cele organizate de reprezentantele Institutului Francez la Clu-Napoca, Iasi si de cele patru Aliante franceze de la Brasov, Constanta, Pitesti si Ploiesti.

Punctul de interes al acestei oferte este reprezentat de cinematografie. Astfel, pe 6 martie va avea loc in Capitala o intalnire cu faimosii frati Jean-Pierre si Luc Dardenne , organizata alaturi de Delegatia Valonia-Bruxelles.

Alte momente importante dedicate filmului francofon vor fi la deschiderea Festivalului International de Film Bucuresti ( B-EST IFF ), pe 19 martie si cea de-a 10-a editie a Festivalului Filmului Francofon (23-26 martie).

In cadrul B-EST IFF va fi prezent Radu Mihaileanu , care isi va prezenta cel mai recent film, "La Source des Femmes".

Ziua Internationala a Francofoniei se sarbatoreste in fiecare an, pe 20 martie, in toate tarile in care limba franceza este limba oficiala,de cultura, de lucru sau de comunicare internationala.

Foto: tirgumureseanul.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea