Filme

#filme clasice #filme craciun #filme sarbatori

Cele mai frumoase filme clasice de Craciun

Craciunul este perioada in care te bucuri de cele mai frumoase momente alaturi de cei dragi, iesi la cumparaturi si asculti colinde. Totodata, este si vremea filmelor tematice, care dau si mai mult farmec acestei sarbatori minunate. Iata o lista cu cele mai frumoase pelicule clasice pe care trebuie sa le vezi acest Craciun.

Miracolul de pe strada 34 (1947)


"Miracolul de pe strada 34" spune povestea lui Kriss Kringle, un batranel care, printr-o conjunctura, ajunge sa fie Mos Craciun pentru marele magazin Macy's. In curand, ajunge sa fie cea mai iubita persoana din New York, insa magazinul concurent ii insceneaza comiterea unei infractiuni si cere sa fie inchis intr-un ospiciu. Un tanar avocat il apara in instanta, argumentand ca identitatea sa este adevarata.


 

O viata minunata (1946)

Un alt film absolut superb este si "O viata minunata", din 1946, in regia lui Frank Zappa. Cu ajutorul interpretarii actorului James Stewart, alaturi de Donna Reed si Lionel Barrymore, filmul te umple pur si simplu de buna dispozitie, fiind perfect sa il urmaresti de Craciun alaturi de familie. In 1998, a ocupat locul 11 in lista Institutului American de Film a celor mai bune 100 de productii.


 

Colinda de Craciun (1938)

Un alt film clasic ce nu trebuie ratat in aceasta perioada. "Colinda de Craciun" este ecranizarea dupa cartea cu acelasi nume a scriitorului britanic Charles Dickens. Pelicula spune povestea lui Ebenezer Scrooge, un batran acru care isi recapata spiritul de sarbatori si compasiunea numai dupa ce este vizitat de fantomele Craciunului trecut, prezent si viitor.



Holiday Inn (1942)

"Holiday Inn" este o alta capodopera cinematografica de Craciun, care a reusit chiar sa castige si un premiu Oscar. In film joaca inegalabilii Bing Crosby si Fred Astaire, care reusesc sa il transforme intr-o pelicula relaxanta, plina de numere de muzica si dans. Totul pe fundalul unei competitii acerbe pentru inima unei frumoase cantarete, interpretata de talentata actrita Marjorie Reynolds.



sursa foto: instantshift.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea