Filme

#top #imbd #clasament #buget #suma #pret #productie #regizor #actor #film

Cele mai costisitoare filme din toate timpurile (partea II)

Revenim cu partea a doua a clasamentului costisitoare filme din toate timpurile. Pentru a citi prima parte a acestui articol, dati click aici

7. Superman Returns
Buget: 204 milioane de dolari

Superman Returns
a fost considerat un esec din punct de vedere finainciar. Nimeni nu se astepta ca revenirea Omului de Otel sa fie atat de costisitoare si aproape deloc profitabila, motiv pentru care gandul la o continuare sau o reimprospatare a seriei sta in coada de peste. Cu incasari de aproape 400 de milioane de dolari in lumea intreaga, filmul ocupa locul 108 in clasamentul IMDB al celor mai profitabile filme.


6. King Kong
Buget: 207 milioane de dolari

Cu un regizor ca Peter Jackson nu poti gresi, nu? Asta este parerea maselor. Chiar daca Regele Kong nu a incasat miliarde, precum seria Lord of the Rings , filmul a primit multe cronici pozitive, iar Jackson a mai adaugat un succes in palmares. Cu incasari de peste 550 milioane de dolari in lumea intreaga, King Kong ocupa locul 53 in clasamentul IMDB al celor mai profitabile filme.


5. X-Men: The Last Stand
Buget: 210 milioane de dolari

In anul in care Bryan Singer, regizorul filmelor X-Men si X2: X-Men United, lansa "esecul" Superman Returns, Brett Ratner se bucura de un succes modest din partea filmului X-Men: The Last Stand. Multi spun ca Singer a facut o greseala pentru a a parasit seria si probabil ca asa si este. X-Men 3 se afla in clasamentul IMDB pe pozitia 76, cu incasari de peste 550 milioane de dolari in intreaga lume.


4. Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest
Buget: 225 milioane de dolari

In momentul de fata sunt doar patru filme care au depasit pragul de un miliard de dolari incasati. Despre The Dark Knight si Titanic am vorbit in prima parte a articolului, Lord of the Rings 3, care a incasat aproape 1.2 miliarde de dolari, nu se incadreaza in acest clasament pentru ca a avut un buget de doar 94 de milioane, iar singura productie despre care  ne-a mai ramas este Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest - cu un buget de 225 de milioane si un Johnny Depp formidabil in rolul capitanului Jack Sparrow, a incasat 1.066 miliarde de dolari in lumea intreaga. Drept urmare, in clasamentul IMDB, filmul ocupa pozitia a treia.


3. Quantum of Solace
Buget: 230 milioane de dolari

In ciuda bugetului urias, Quantum of Solace a trecut modest prin cinematografele din intreaga lume. Ultimul film din seria Bond a incasar putin peste 570 de milioane de dolari, dar acest lucru nu ii sperie pe producatori si spera s ail readuca pe Daniel Craig in rolul agentului 007 cat mai repede. Filmul ocupa locul 51 in clasamentul IMDB al celor mai profitabile filme.


2. Spider-Man 3
Buget: 258 milioane de dolari

Exact ce spuneam si saptama trecuta - Sam Raimi a facut minuni in cinematografe cu Omul Paianjen . Bugetul urias al lui Spider-Man 3 nu numai ca nu a fost folosit in zadar, dar s-a intors la producatori de patru ori mai mare – fapt pentru care cei de la Sony Pictures au decis ca un Spider-Man 4 nu ar strica, nici un 5. Cu incasari de peste 890 milioane de dolari in lumea intreaga, Spider-Man 3 ocupa locul 12 in clasamentul IMDB al celor mai profitabile filme.


1. Pirates of the Caribbean: At World's End
Buget: 300 milioane de dolari

Si am ajuns la ultimul film - la cel mai scump din istoria cinematografiei. Chiar daca nu a atins pragul de un miliard sau nu a fost foarte mult apreciat de critici, Pirates of the Caribbean: At World's End a reusit incante publicul cu o poveste fascinanta (ca si primele doua parti), o distributie de exceptie si efecte speciale uluitoare. Nici in topul IMDB nu sta rau - cu incasari de aproape 961 de milioane de in lumea intreaga, filmul ocupa locul 6 in clasamentul celor mai profitabile filme.

Urmareste trailerul filmului Pirates of the Caribbean: At World's End, cu Johnny Depp si Orlando Bloom

Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea