Filme

#filme #western #top filme #filme western

Cele mai bune filme western

Unforgiven, Rio Bravo sau The Searchers sunt doar cateva dintre cele mai bune filme western din istoria cinematografiei. Aceste filme sunt puse in evidenta de talentul unor actori precum Clint Eastwood, John Wayne, Vera Miles sau Natalie Wood.

Unforgiven (1992)

Unforgiven sau Necrutatorul este o adevarata capodobera cinematografica western. Acesta este regizat de faimosul Clint Eastwood si prezinta povestea lui William "Bill" Munny, un asasin pensionat care accepta o ultima oferta de lucru.

Oferta vine din partea unor prostituate din orasul Big Whisky. Aici seriful pare sa faca legea, insa cand una dintre prostituate este desfigurata de doi cowboy cu ajutorul unui cutit, seriful nu ia nicio masura. Astfel, femeile pun o recompensa pe capul celor doi, iar Munny accepta provocarea.



 

The Searchers (1956)

Ethan Edwards, un veteran al Razboiului Civil, se intoarce acasa dupa o perioada lunga de timp, dar din pacate isi gaseste iubita casatorita cu fratele lui. Intre timp, indienii ataca orasul, ii ucid familia si ii rapesc nepoata. Astfel, Ethan pleaca in recuperarea si salvarea nepoatei sale, insa ajunge in fata faptului implinit: aceasta devine sotia sefului tribului, Chief Cicatriz - Scar.


Lonesome Dove (1989)

Lonesome Dove este o poveste clasica despre doi texani care decid sa plece impreuna intr-o aventura si care nu reusesc sa ajunga la destinatie fara sa intre in nenumarate incurcaturi, scandaluri si lupte.


Rio Bravo (1959)

Un serif dintr-un oras mic american cere ajutorul unui alcoolic, unui batran infirm si unui tanar pistolar pentru a-l tine in spatele gratiilor pe fratele cel mic al celui mai rau si razvratit tip din zona. Mai mult decat atat, cei trei trebuie sa tina piept si fratelui detinutului care vine pentru a-si face dreptate in stilul propriu, alaturi de o gasca de pistolari.

Rio Bravo ii aduce in prim-plan pe John Wayne , Dean Martin si Ricky Nelson.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea