Filme

#filme #ridley scott #top filme #filme ridley scott #top filme ridley scott

Cele mai bune filme regizate de Ridley Scott

Ridley Scott si-a inceput cariera de regizor in anul 1977, iar de atunci si-a imbogatit biografia cu nenumarate filme, care de care mai de succes. Acest lucru probabil l-a ajutat sa aiba un total de 30 de nominalizari la premiile Oscar si sa devina cunoscut la nivel mondial. Iata cateva dintre cele mai bune filme regizate de Ridley Scott.

Black Hawk Down
(2001)

Cu Josh Harnet in rolul principal, Black Hawk Down (Elicopter la pamant!) este un film de exceptie care evidentiaza cu succes tensiunea, suspansul si riscul unei misiuni militare.

Povestea de baza a filmului este a soldatilor din fortele de elita americane, trimisi la Mogadiscio, Somalia in octombrie 1993 ca parte a unei operatiuni de mentinere a pacii condusa de Natiunile Unite.

Desi soldatii americani vin in Somalia cu intentii de pace, de a salva vieti, soldatii somalezi ii intampina pe acestia cu cel mai mare schimb de focuri de arme din istorie.

Gladiator
(2000)

Regizorul Ridley Scott a reusit sa transpuna pe marile ecrane bataile glorioase din vremea romanilor. Filmul il are in rolul principal pe generalul Maximus (Russell Crowe) care, din momentul in care castiga toate luptele, iar razboiul se termina, nu isi doreste decat sa se intoarca acasa, la sotia si la fiul sau.

Din pacate insa, pentru ca imparatul Marcus Aureliue vrea sa ii transmita puterea, Maximus starneste invidia lui Commodus (Joaquin Phoenix), care ordona executia sa si a familie sale. Desi el scapa de la moarte, este transformat in sclav si antrenat ca gladiator in arena. Dupa ce scapa insa, vine la Roma pentru a razbuna moartea familiei sale.

Hannibal
(1992)

Desi a stat 10 ani la inchisoare, Lecter evadeaza si incepe sa o bantuie din nou pe agenta FBI Clarice Sterling. Dupa ce a terorizat-o in urma cu 10 ani, Clarice inca mai are cosmaruri cu Hannibal Lecter, pe de cealalta parte insa, ea a ramas cea mai frumoasa fantezie a lui.

Anthony Hopkins interpreteaza cu maiestrie rolului lui Hannibal, iar impreuna cu Ridley Scott reusesc sa produca un film de exceptie.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea