Filme

#filme #quentin tarantino #top filme #filme tarantino #filme celebre

Cele mai bune filme regizate de Quentin Tarantino

Un geniu al cinematografiei, Quentin Tarantino a scris si regizat cateva dintre cele mai bune filme ale ultimelor doua decenii. De la debutul sau din 1992, Tarantino nu a facut decat sa isi cladeasca tot mai mult reputatia in lumea celei de-a saptea arte. Descopera-i, in continuare, cele mai bune filme!


1. (1994)

Unul dintre cele mai bune filme semnate de Quentin Tarantino este " Pulp Fiction ". O lucrare de maestru, pelicula se numara, pe buna dreptate, printre cele mai bune filme din toate timpurile. Intocmai ca primul sau proiect cinematografic, "Pulp Fiction" spune povestea unor infractori si se constituie intr-o pelicula hilara, violenta pe alocuri, dar, per total, nemaipomenita. Cu acest film, Quentin Tarantino a lansat o paleta de personaje si replici memorabile, dand posteritatii si o coloana sonora fenomenala.



Foto: thisblogrules.com

2. (1992)

Quentin Tarantino a debutat cu dreptul: prima sa pelicula, " Reservoir Dogs ", s-a bucurat de aprecierea criticilor si a publicului, deopotriva. In film apar vedete ca , Tim Roth, Steve Buscemi, si chiar Tarantino insusi, in rolurile unor infractori care planuiesc sa jefuiasca un magazin de bijuterii. Cum planul - simplu, de altfel - de acasa nu se potriveste cu cel din targ, lucrurile iau rapid o intorsatura neasteptata si foarte neplacuta.



Foto: thisblogrules.com

3. : Vol. 1 (2003)

Prima parte a seriei " Kill Bill " o infatiseaza pe Uma Thurman in rolul Miresei, o asasina care supravietuieste in mod miraculos unui atac sangeros. Dupa ce se trezeste dintr-o coma de 4 ani, ucigasa isi noteaza o lista cu 5 asasini care au luat parte la incercarea de a o omori si porneste in cautarea lor pentru a se razbuna. Oricat de sangeros ar fi, "Kill Bill: Vol. 1" ramane, totusi, o capodopera.



Foto: thisblogrules.com

4. Inglourious Basterds (2009)

Nu in ultimul rand, "Inglourious Basterds" este cel mai recent film semnat de Quentin Tarantino. Actiunea sa este plasata in timpul celui de-al doilea razboi mondial si cuprinde dialoguri inteligente, amuzante, marci inconfundabile ale regizorului si scenaristului american. Pelicula a fost nominalizata la premiile Oscar , actorul Christoph Waltz reusind sa obtina statueta aurita.



Foto: www.thisblogrules.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea