Filme

#filme #vampir #top filme #filme celebre #filme vampiri

Cele mai bune filme cu si despre vampiri

Filmele si serialele TV care au abordat subiectul vampirilor au luat cu asalat marile si micile ecrane din lumea intreaga in ultimii ani. Dintre acestea, insa, putine pot fi considerate capodopere ale celei de-a saptea arte. Care sunt cateva dintre cele mai bune filme cu si despre vampiri realizate pana in prezent, descopera in continuare!

1. Nosferatu (1922)

Unul dintre cele mai bune filme ale erei peliculelor mute, "Nosferatu" reuseste sa se numere si printre cele mai bune filme cu vampiri din toate timpurile. Pelicula, cu Max Shrek in rolul principal, a stat la baza multor filme de gen care au fost realizate ulterior.

Punctaj RottenTomatoes: 98%

2. Dracula (1931)

Pelicula cu Bela Lugosi in rolul vampirului Dracula continua sa fie una dintre cele mai reusite ale genului si o inspiratie pentru numerosi actori care au intrat, ulterior, in pielea celebrului conte din Transilvania. Filmul "Dracula", in regia lui Tod Browning , este si prima ecranizare a romanului semnat de Bram Stoker.

Punctaj RottenTomatoes: 93%

3. Fright Night (1985)

Un alt film vechi, de aceasta data apartinand anilor '80 ai secolului trecut, "Fright Night" imbina cu succes fiorii reci pe sira spinarii cu umorul intr-o poveste despre un tanar care locuieste langa... un vampir. Din pacate pentru el, nimeni nu il crede, iar de aici peripetiile se tin lant.

Punctaj RottenTomatoes: 93%

4. Thirst (2009)

Un film sud-coreean, "Thirst" (" Bakjwi ") a castigat aprecierea criticilor cu povestea unui preot care, in urma unui experiment medical nereusit, este afectat de vampirism si este nevoit sa renunte la practicile religioase.

Punctaj RottenTomatoes: 83%

5. I Am Legend (2007)

"I Am Legend" este o pelicula SF, cu Will Smith in rolul principal, care vede viata pamantenilor pusa in mainile unui singur om, cu o misiune precisa: de a gasi un antidot impotriva armatei de monstri vampiri care misuna de-a lungul si de-a latul Terrei. Daca efectele speciale nu sunt cele mai spectaculoase, filmul este salvat de interpretarea ireprosabila a lui Will Smith.

Punctaj RottenTomatoes: 68%

Foto: robsmovievault.wordpress.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea