Filme

#filme #mickey rourke #filme Mickey Rourke

Cele mai bune filme cu Mickey Rourke

Mickey Rourke era considerat la un moment dat un James Dean al anilor '80. Mai mult decat atat, unii critici l-au comparat chiar cu marele Marlon Brando. Iata cateva dintre dintre filmele in care Rourke a jucat roluri memorabile.


Diner (1982)


"Diner", un film in regia lui Barry Levinson ("Sleepers", "Rain Man"), este povestea a sase prieteni care se intalnesc intr-un restaurant pentru a celebra venirea Anului Nou si nunta unuia dintre ei. Alaturi de Mickey Rourke, in aceasta pelicula mai apar Kevin Bacon, Steve Guttenberg si Ellen Barkin.


Rumble Fish (1983)


In "Rumble Fish", Mickey Rourke straluceste in rolul unui motociclist care, prin felul sau de a fi si prin peripetiile de care a avut parte in tinerete, reuseste sa castige respectul lui Rusty James, fratele sau mai mic (interpretat de Matt Dillon).

Filmul lui Francis Ford Coppola a fost nominalizat la gala Globurilor de Aur din 1984, la categoria "Best Original Score - Motion Picture".


9 1/2 Weeks (1986)


"9 1/2 Weeks" este fara indoiala unul dintre cele mai apreciate filme cu tenta erotica din decada anilor '80. Filmul a intrat in istoria cinematografiei datorita scenelor fierbinti in care apar Mickey Rourke si Kim Basinger. Pelicula regizata de Adrian Lyne este un bun prilej de a asculta compozitii semnate de Jean Michel Jarre, Eurythmics, Bryan Ferry si Joe Cocker (faimosul "You Can Leave Your Hat On").


Angel Heart (1987)


"Angel Heart" este un thriller captivant a carui actiune se desfasoara undeva in Harlem-ul anilor '50. Harry Angel (Mickey Rourke) este un detectiv particular care primeste misiunea de a-l gasi pe Johnny Favourite, un sef de orchestra. Cautarile sale vor fi presarate de o serie de asasinate, comise dupa un ritual satanic.


Sin City (2005)


"Sin City" este un film intunecat bazat pe romanele de benzi desenate semnate de Frank Miller. Actiunea productiei regizate de Frank Miller, Quentin Tarantino si Robert Rodriguez se desfasoara intr-un oras imaginar, in care delincventii se afla la ei acasa. "Sin City" beneficiaza de o distributie de exceptie: Mickey Rourke, Bruce Willis, Clive Owen, Brittany Murphy, Elijah Wood.


The Wrestler (2008)


Filmul care i-a resuscitat cariera lui Mickey Rourke este "The Wrestler", o productie despre drama unui luptator de wrestling care nu vrea sa renunte la acest sport, in ciuda problemelor sale de sanatate. Partitura din "The Wrestler" i-a adus lui Rourke Oscarul pentru cel mai bun actor in rol principal.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea