Filme

#carti #filme #stapanul inelelor #nasul #seria harry potter

Cele mai bune filme bazate pe carti

Nu mai constituie o surpriza pentru nimeni faptul ca o multime de productii cinematografice au la baza romane si alte tipuri de opere literare, devenite celebre sau nu. Dintre acestea, cateva se disting drept mai reusite si cu mai mare priza la public. Iata, asadar, cateva dintre cele mai bune filme bazate pe carti!

 

1. Trilogia "Nasul"

Una dintre cele mai apreciate serii realizate vreodata, "Nasul", are la baza romanul omonim scris de Mario Puzo. Primul film din trilogia "The Godfather" se bazeaza cel mai mult pe opera scriitorului american, celelalte pelicule incluzand detalii mentionate in roman. Povestea gangsterului Vito Corleone este considerata una dintre cele mai bune ecranizari realizate vreodata, drept dovada stand si numeroasele premii pe care le-a castigat, cat si incasarile spectaculoase.

 

2. Trilogia " Stapanul Inelelor "

Cu un succes incredibil la public si incasari foarte mari, trilogia "The of the Rings" are la baza romanele scrise de J.R. R. Tolkien. Filmele in regia lui Peter Jackson au reusit sa obtina incasari de peste 2 miliarde de dolari si sa fie nominalizate, de fiecare data, la premiile Oscar. Ultima parte a trilogiei, "Intoarcerea Regelui", a si reusit sa obtina premiul Academiei Americane de Film.

 

3. Seria Harry Potter

Din top nu putea sa lipseasca seria Harry Potter ce are la baza romanele scriitoarei britanice J.K. Rowling. Filmele cu care au crescut milioane de copii din lumea intreaga, indragite, in tot acest timp, si de adulti, au adus incasari de peste 6 miliarde de dolari. Succesul nu a venit, insa, doar din partea publicului, critica de specialitate apreciind, la randul sau, seria Harry Potter. Ultimul film din serie a fost lansat in aceasta vara si a pus punct povestii vrajitorului Harry Potter si a prietenilor sai.

 

4. lista lui schindler

Drama biografica "Lista lui Schindler" are la baza romanul "Schindler's Ark" scris de Thomas Keneally. Aceasta ecranizare reusita l-a transformat intr-o celebritate de prima mana pe actorul Liam Neeson. "Lista lui Schindler" a castigat, la vremea respectiva, premiul Oscar pentru Cel mai bun film.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea