Filme

#oliver stone #top filme #filme tari #regizorul oliver stone

Cele mai bune filme ale lui Oliver Stone

Stone, una dintre cele mai marcante figuri de la Hollywood, a implinit 65 de ani in data de 15 septembrie 2011. De-a lungul unei cariere intinse pe cateva decenii, Oliver Stone a scris, produs ori regizat o serie de filme care au facut istorie. Descopera-le, in continuare, pe cele mai bune dintre acestea!

 

1. JFK (1991)

Avand la baza romanul scris de Jim Garrison, "JFK" este unul dintre cele mai reusite filme regizate de Oliver Stone care, participand si la redactarea scenariului, tese o poveste a conspiratie ce ii implica pe Fidel Castro, mafia si CIA-ul, toti parand sa aiba legatura cu asasinatul lui . Filmul este o reusita si datorita distributiei, din care fac parte Kevin Costner, Gary Oldman, Tommy Lee Jones, Joe Pesci si Sissy Spacek .



 

2. (1989)

Un film de referinta in cariera lui Tom Cruise, "Nascut pe 4 iulie" a fost scris si regizat de Oliver Stone. Regizorul, care si-a facut un obicei din a transforma in vedete de prima mana o multime de actori, reuseste, si in acest caz, sa il propulseze pe culmile gloriei pe Tom Cruise.



 

3. Salvador (1986)

Lansat in acelasi an ca "Platoon", un alt film ce poarta semnatura lui Oliver Stone, "Salvador" nu s-a bucurat de foarte mult succes la public, insa a primit critici excelente. Filmul spune povestea unui fotograf liber profesionist in timpul razboiului civil din Salvador. Interpretul personajului principal, James Woods , face un rol de zile mari, sub bagheta lui Oliver Stone.



 

4. (1986)

Acesta este primul film din trilogia "Vietnam" a lui Oliver Stone, din care mai fac parte "Nascut pe 4 iulie" si "Heaven & Earth", si cel in care scenaristul si regizorul isi expune propriile experiente din razboi. Filmul a fost foarte bine primit de critici, "Platoon" reusind sa ii aduca lui Oliver Stone primele sale premii Oscar, pentru cea mai buna regie si cel mai bun film.



 

5. (1994)

Un film controversat, " Natural Born Killers " este, cu toate acestea, o reusita in cariera lui Oliver Stone. Din nou, regizorul si scenaristul Oliver Stone reuseste sa extraga performante memorabile de la actorii sai, filmul fiind unul dintre cele mai importante din cariera lui Woody Harleson si a lui Juliette Lewis .


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea