Filme

#top 5 #cele mai bune animatii #craciun

Cele mai bune animatii de Craciun

Craciunul inseamna colinde, brazi, bucate alese, goana dupa cadouri.  Craciunul mai inseamna insa si timp liber, pe care il poti petrece urmarind un film bun.

Daca te-ai plictisit de aceleasi comedii si filme romantice care ruleaza la televizor, ar fi cazul sa-ti indrepti atentia catre cateva pelicule animate. Iata cinci dintre mai bune animatii realizate vreodata care aduc in prim-plan Craciunul.
 

 

The Nightmare Before Christmas (1993)

 

Realizat in binecunoscuta maniera intunecata de celebrul Tim Burton, The Nightmare Before Christmas este o animatie in care totul este de nota 10: coloana sonora, efectele speciale, personajele si mai ales atmosfera.

Jack Skellington, regele-dovleac al orasului Halloween, se plictiseste de moarte facand aceleasi lucruri de sarbatoarea Halloween-ului. Intamplator da peste Christmas, un tinut plin de veselie. Skellington se hotaraste sa inlocuiasca sarbatoarea din orasul sau cu Craciunul. El crede ca rapindu-l pe Mos Craciun si preluand sarcina acestuia, aceea de a imparti cadouri copiilor, va reusi sa se descurce, iar lucrurile vor fi foarte simple, insa se inseala amarnic.

 

A Charlie Brown Christmas (1965)

 

A Charlie Brown Christmas este una dintre primele animatii de Craciun difuzate pe micul ecran. Desi are o durata destul de scurta (30 de minute), filmul reuseste sa traga un semnal de alarma asupra unui aspect mai putin bagat in seama in anii’ 60: spiritul adevarat al Craciunului incepe sa paleasca intr-o lume dominata din ce in ce mai mult de consumerism.

How the Grinch Stole Christmas (1966)

 

Animatia  are la baza o carte pentru copii publicata de Dr. Seuss in 1957. Capul rautatilor este Grinch , o creatura verde care traieste izolat intr-o pestera alaturi de cainele sau.

Grinch uraste atat de mult Craciunul, incat pune la cale un plan prin care sa strice aceasta sarbatoare. Astfel, el fura toate cadourile, beculetele si toti bradutii, crezand ca in acest fel lumea nu se va mai bucura de aceasta sarbatoare.

Daca veti fi putin atenti la vocea naratorului povestii, il veti descoperi pe Boris Karloff, protagonistul clasicelor filme cu Frankenstein din anii ’30-’40.


A Chrismas Carol 3D (2009)

 

Robert Zemeckis a fost primul care s-a incumetat sa realizeze o transpunere 3D a povestii batranului avar vizitat de trei fantome care il ajuta sa devina bun si, mai mult decat atat, sa creada in Spiritul Craciunului.

Ecranizarea 3D dupa povestirea lui Charles Dickens a fost un adevarat succes de box office in 2009, obtinand incasari de peste 325 de milioane de dolari.

 

The Polar Express (2004)

 

Ultimul film din topul nostru dedicat peliculelor animate de Craciun este tot o productie semnata Robert Zemeckis: The Polar Express.

Eroul nostru (voce: Tom Hanks) nu crede in Mos Craciun si nici in miracole. Dar in ajunul Craciunului i se intampla un lucru extraordinar. La usa casei sale apare un tren ,"Polar Express", iar conductorul (voce: tot Tom Hanks) il invita inauntru.

In tren, baiatul intalneste alti copii dornici de aventura si pe parcursul acestei calatorii invata lucruri esentiale despre viata: sa se bazeze intotdeauna pe familie, sa aiba incredere in prieteni, sa fie curajos si sa-si impuna parerile. The Polar Express este o poveste formidabila despre Craciun si despre spiritul acestei sarbatori.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea