Filme

#sarbatoare #craciun #amuzante #comedii

Cele mai amuzante comedii de Craciun

De la inceputul lunii decembrie nu facem altceva decat sa visam la brad, la cadouri, la vacanta, zapada si ski, si, normal, la Craciun. Cei care inca nu au plecat din oras sau nu si-au facut deocamdata planuri de petrecere a Sarbatorilor de iarna, nu trebuie sa dispere, caci solutii pentru distractii exista intotdeauna: strangeti familia si/sau gasca de prieteni, puneti sistemul de home cinema in functiune si bucurati-va de cele mai amuzante comedii de Craciun. Bineinteles, popcornul nu are voie sa lipsesca din program.

National Lampoon's Christmas Vacation (1989)

Al treilea film din seria National Lampoon, cu Chevy Chase si Beverly D'Angelo, prezinta povestea de Craciun a familiei Griswold, preocupata cu pregatirile pentru marea sarbatoare.

Din pacate, lucrurile nu decurg nici de aceasta daca conform planului pus la cale de Clark (Chase) si familia sa. Cel mai ghinionist dintre toti se dovedeste a fi chiar capul familiei, ale carui eforturi pentru petrecerea de Craciun sunt calcate in picioare atunci cand invitatii ii fac viata un adevarat calvar.

Home Alone (1990)

Home Alone este, fara indoiala, cel mai difuzat film de Craciun. Macaulay Culkin in chip de pusti inteligent pune pe fuga aceeasi hoti interpretati de Joe Pesci si Daniel Stern, care incearca sa dea lovitura in casa acestuia.

Kevin (Culkin) este uitat din greseala acasa de parintii sai, care au plecat cu restul familiei intr-o vacanta de Craciun la Paris. La inceput, lui Kevin ii place sa stea singur, dar ulterior isi da seama ca lucrurile nu sunt asa simple cum par. Mai ales din momentul in care doi hoti hotarasc sa-i sparga casa. Dar Kevin nu se sperie asa de usor si hotaraste sa-si apere teritoriul cu orice pret.


The Santa Clause (1994)

Tim Allen este Scott Calvin, un tata divortat care are o relatie destul de dificila cu fiul sau pana cand soarta il transforma in Mos Craciun. Totul incepe cand adevaratul Mos Craciun cade de pe acoperis si Scott se imbraca cu hainele lui.

El si fiul sau ajung la Polul Nord, unde intalnesc un spiridus care le spune ca exista o "clauza contractuala" ce stipuleaza ca cel ce imbraca hainele mosului capata toate responsabilitatile acestuia. Scott nu este prea bucuros de subita schimbare de profesie, dar fiul sau pare a fi foarte incantat.

Scrooged (1988)

O alta comedie inspirata din povestea lui Charles Dickens, care il are pe Bill Murray in rolul unui producator de televiziune cinic si increzut. Dorinta lui de promovare cat mai rapida, il face sa piarda iubirea vietii sale, il alieneaza de familie si ii distruge orice sansa de a avea o viata fericita.

Cand i se ofera sansa sa realizeze o transmisiune in direct a piesei Colinda de Craciun, viata sa incepe sa semene in mod inexplicabil cu cea a personajului Scrooge din poveste. El este vizitat de cele trei fantome ale trecutului, prezentului si viitorului si invata ca in viata exista lucruri mult mai importante decat castigarea razboiului de ratinguri.

Christmas with the Kranks (2004)

Inspirat din romanul scriitorului John Grisham, acest film ciudat de sarbatori ne demonstreaza ca pana si scriitorii de bestseller sunt uneori ocoliti de muza inspiratiei.

In momentul in care singura lor fiica, Blair (Julie Gonzalo) paraseste caminul familial, Luther (Tim Allen) si Nora (Jamie Lee Curtis) decid sa plece intr-o croaziera in Caraibe pentru a depasi mai usor acest moment si pentru a evita o vacanta traditionala.

Dar decizia lor de a boicota traditia declanseaza un adevarat vacarm intre vecini. Cand Blair suna in Ajunul Craciunului pentru a anunta ca vrea sa faca o vizita surpriza impreuna cu logodnicul ei, familia Krank realizeaza ca are doar 12 ore pentru a pregati casa de Craciun. Christmas with the Kranks nu este una dintre cele mai bune comedii de Craciun, dar este, cu siguranta, foarte amuzanta.

How the Grinch Stole Christmas (2000)

Filmul este adaptarea cinematografica a unui desen animat clasic, iar Jim Carrey este foarte amuzant in rolul lui Grinch.

Grinch (Jim Carrey) traieste izolat intr-o pestera alaturi de cainele sau. El uraste atat de mult Craciunul, incat ii vine ideea de a strica toata sarbatoarea. Asa ca fura toate cadourile, toti bradutii si toate beculetele. Toti copiii se gandesc ca nu au fost cuminti in anul acela si au fost pedepsiti.


Fred Claus (2007)

Fred Claus (Vince Vaughn) a trait toata viata in umbra fratelui sau mai mic. Fred s-a straduit, dar n-a putut sa-l egaleze pe Nicholas (Paul Giamatti), care era un sfant. In timp ce Nicholas, un altruist fara pereche, a devenit un model pentru ceilalti, Fred a ajuns la polul opus: obraznic, lenes, si in plus, ghinionist si falit.

Nicholas se hotaraste sa-si ajute fratele cu o conditie: sa vina la Polul Nord si sa-si castige existenta muncind in atelierul mosului.

Ho Ho Ho (2009)

Cine s-ar fi gandit ca prima comedie romaneasca de Craciun va avea un asemenea succes? Protagonistul filmului Ho Ho Ho este Horatiu, un pusti de 8 ani, care inca mai crede in Mos Craciun. Pustiul primeste drept cadou de sarbatori o zi la mall. Ceea ce ar fi trebuit sa fie o zi normala de Craciun se transforma, insa, intr-o veritabila aventura, in momentul in care copilul se pierde de mama sa. El il intalneste pe Ion (Stefan Banica Jr.), un pungas deghizat in Mos Craciun, aflat in mijlocul unei operatiuni cat se poate de ilegale.

Elf (2003)

In comedia Elf, regizata de Jon Favreau (care intre timp a facut un film mai micut, Iron Man), Will Farrell este Buddy, un copil orfan se strecoara in sacul plin de jucarii al lui Mos Craciun si ajunge la Polul Nord. Costumul de spiridus nu i se potriveste deorece el creste de trei ori mai mare decat un spiridus normal, semanand mai degraba cu Gulliver ratacit printre liliputani. Atunci cand isi da seama ca nu se poate adapta in lumea spiridusilor, Buddy hotaraste sa plece la New York si sa-si gaseasca adevarata familie.
 

Four Christmases (2008)

Povestea din Four Christmases se aseamana oarecum cu cea din Christmas with the Kranks. Kate (Reese Witherspoon) si Brad (Vince Vaughn) de abia asteapta Craciunul, mai ales ca de data aceasta s-au hotarat sa-l sarbatoreasca departe de familiile lor disfunctionale. Insa vremea rea sta in calea planurilor celor doi, care se visau pe o insula exotica, iar cand parintii si rudele ii zaresc la televizor in timpul unui program de stiri, strategia lor se naruie complet, Kate si Brad fiind nevoiti sa bifeze patru Craciunuri intr-o zi si sa suporte cu zambetul pe buze inca o sarbatoare in familie.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea