Filme

#oscar #premii oscar #cinematografie

Cele mai bune momente din istoria premiilor Oscar

Cele peste 80 de editii ale premiilor Oscar au oferit spectatorilor zeci de momente surprinzatoare: discursuri neobisnuite, glume geniale, dar si castigatori la care nimeni nu s-ar fi asteptat. Iti prezentam in cele ce urmeaza cateva dintre cele mai reusite.

La editia din 2007, Martin Scorsese a castigat premiul de regie pentru pelicula "The Departed", Francis Ford Coppola, Steven Spielberg si George Lucas chemandu-l pe scena sa-si ridice trofeul. In conditiile in care a fost primul Oscar din cariera sa, Scorsese a vrut sa se asigure inca o data ca el este cel ales de juriu si a cerut verificarea plicului cu numele castigatorului.

Roberto Benigni a fost insa mult mai amuzant la gala din 1999. Dupa ce a aflat ca a castigat premiul pentru rolul principal masculin din "La Vita e Bella", italianul s-a indreptat spre scena sarind de pe un scaun pe altul.


Marlon Brando a refuzat Oscarul pentru rolul din "The Godfather"

Marlon Brando a surprins pe toata lumea la cea de-a 45-a editie a Oscarurilor. Desi ar fi trebuit sa-si ridice premiul pentru rolul din "The Godfather", Brando a refuzat trofeul si a trimis-o in locul sau pe Sacheen Littlefeather, o activista pentru drepturile amerindienilor. Ea a profitat de ocazie pentru a critica felul in care este promovata la Hollywood imaginea acestei comunitati.


James Cameron, la gala Oscar 1998: "I am the King of the World"

La editia din 1998, "Titanic"-ul scris si regizat de James Cameron a primit nu mai putin de 11 premii. Intr-una dintre interventiile sale, Cameron a cerut spectatorilor sa pastreze un moment de reculegere in memoria celor 1.500 de persoane care au pierit in 1912 la naufragiul Titanicului. Tot la aceeasi gala, James Cameron a rostit in momentul in care a intrat in posesia altui trofeu celebra replica a lui Leonardo DiCaprio din film: "I am the King of the World! ("Sunt regele lumii!).

Extrem de bucuroasa pentru premiul primit pentru rolul din "Erin Brocovich", Julia Roberts a depasit cele 45 de secunde alocate pentru discurs, iar orchestra a inceput sa-i acopere vocea. Actrita s-a enervat si i-a cerut dirijorului Bill Conti, pe care l-a botezat gresit Tom Conti, sa opreasca muzica.

Sursa foto: people.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea