Filme

#actori #paul newman #clark gable #gene kelly #tony curtis #filme clasice #cei mai frumosi actori #Cary Grant

Cei mai frumosi actori din filmele clasice

Hollywoodul este renumit pentru abundenta de actrite si actori frumosi, iar lucrurile au stat astfel inca de la aparitia cinematografiei americane. Fanii filmelor clasice sunt la curent cu figuri nemuritoare care, pe langa talent, au impresionat si datorita aspectului fizic. Descopera si tu, in continuare, cinci dintre cei mai frumosi actori din Film... clasice!


1. Clark Gable (1901 - 1960)


Mai degraba sarmant decat frumos, Clark Gable a impresionat prin aerul masculin si elegant, devenind idolul femeilor odata cu rolul Rhett Butler din capodopera "Pe aripile vantului". De altfel, Clark Gable a reusit sa faca din Rhett Butler un personaj nemuritor, cu replici precum faimoasa "Frankly, my dear, I don't give a damn".



 

2. Gene Kelly (1912 - 1996)


Sarmant si masculin, intocmai precum Clark Gable, Gene Kelly a mai beneficiat de cel putin un atu: stia sa danseze. A jucat in doua filme devenite clasice, "Singin' in the Rain" si "An American in Paris". Dupa declinul musicalurilor, Gene Kelly s-a reorientat catre productie si regie de film.


3. Cary Grant (1904 - 1986)


Cu un accent britanic fermecator, Cary Grant era considerat, cu adevarat, un barbat foarte atragator si carismatic. Inzestrat si cu foarte mult talent actoricesc, Cary Grant a fost desemnat de catre institutul american de film drept cel de-al doilea "Cel Mai Mare Star Masculin din Toate Timpurile", imediat dupa Humphrey Bogart. In ce filme clasice poate fi admirat Cary Grant? Printre altele, in "Bringing Up Baby", "Notorious" sau "To Catch a Thief".


 

4. Paul Newman (1925 - 2008)


Actorul cu ochi albastri este recunoscut in lumea intreaga. Cu o cariera presarata cu succese, atat in fata, cat si in spatele camerelor de filmat, Paul Newman a devenit o figura emblematica a cinematografiei. Atragator si talentat, Paul Newman a jucat intr-o pleiada de filme de calitate, ca "Butch Cassidy si Sundance Kid", "Exodus" sau "The Color of Money".


 

5. Tony Curtis (1925 - 2010)


Intr-o prima faza, actorul Tony Curtis a avut sansa sa joace in filme datorita frumusetii sale fizice. Ulterior, insa, a demonstrat ca are talent si a facut istorie. A jucat in filme devenite clasice precum "Some Like it Hot" si a avut doua fete, ambele actrite, cea mai cunoscuta fiind Jamie Lee Curtis.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea