Filme

#filme #top filme #filme celebre #filme bucatari # filme retete

Cei mai buni si pasionati bucatari din filme

Daca esti pasionat de arta culinara, dar si de cinematografie, iti punem la dispozitie o lista cu cele mai bune filme cu bucatari si retete culinare.

Julie & Julia (2008)

Julia Child este o femeie americana tipica, care ajunge in Paris doar pentru a-si urma sotul. In incercarea de a-si gasi o ocupatie, Julia incepe sa scrie o carte de retete culinare minunate, alaturi de Louise Bertholle si Simone Beck.

Pe de cealalta parte, Julie Powell, o femeie care se apropie de 30 de ani si care traieste in Queens, se decide sa incerca toate retetele din cartea faimoasa scrisa de americana stabilita in Paris si sa faca un blog cu experientele sale culinare.

Filmul nu aduce in prim-plan doar o serie de retete culinare incredibile, ci o poveste care te determina sa iti urmezi visele, oricare ar fi acelea.

No Reservations (2007)

Kate (Catherine Zeta Jones) este un maestru bucatar extrem de seriosin ceea ce priveste pasiunea sa culinara. Aceasta nu iese din tiparele perfectiunii atunci cand se afla in bucataria pe care o si conduce si reuseste nu doar sa prepare retete incredibil de sofisticate, ci si sa tina piept barbatilor care lucreaza pentru ea, dar si clientilor cu pretentii uneori absurde.

Simply Irresistible (1999)

Sara Michelle Gellar interpreteaza rolul personajului Amanda Shelton, intr-un film in care mancarea facuta cu dragoste este pur si simplu irezistibila. Amanda are darul de a "varsa" in mancarea pe are o pregateste toate emotiile si trairile sale. Atunci cand rade si este foarte fericita, toti cei care gusta din preparatele sale se simt la fel de minunat. Cand insa lacrimile sale ating mancarea, clientii restaurantului isi amintesc de toate necazurile si plang fara sa se poata stapani.

Ratatouille (2007)

"Oricine poate gati" - aceasta este ideea dupa care Ratatouille isi orienteaza toti pasii din momentul in care ajunge in bucataria marelui Gusteau. Acesta din urma a scris o carte de bucate pe care Ratatouille a invatat-o, fara sa vrea, pe de rost, dar care nu il impiedica totusi sa isi foloseasca imaginatia si simturile atunci cand prepara mancare.

Pentru ca isi urmeaza visul, Ratatouille ajunge cel mai bun bucatar din Paris si conduce unul dintre cel mai bine cotate restaurante din capitala Frantei.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea