Filme

#darth vader #sarah connor #home alone #harrison ford #liam neeson #rai #buni #filme #paritnti

Cei mai buni si cei mai rai parinti din filme (partea II)

Revenim cu partea a doua a articolului "Cei mai buni si cei mai rai parinti din filme". Pentru a citi prima parte a acestui articol, dati click aici.

5. Daniel Hillard
Mrs. Doubtfire
Rol interpretat de Robin Williams

Cate sacrificii esti dispus sa faci, daca legea iti va interzice intr-o buna zi sa-ti mai vezi copiii? L-ai lua drept exemplu pe Daniel Hillard (Robin Williams). Confruntat cu un divort care l-a lasat fara custodia copiilor, Daniel a facut ceva ce putini tati ar indrazni sa faca: s-a prezentat familiei sale sub infatisarea unei batrane englezoaice care vrea sa devina dadaca familiei.

Inainte sa il judecati pe Daniel si starea sa psihica, trebuie sa va ganditi ca, in rolul doamnei Doubtfire, el poate sa gateasca (sau sa comande) pentru familie, sa-si petreaca timplul cu copiii sai si sa aiba grija ca ei sa fie tot timpul pregatiti pentru scoala.

4. Tatal lui Jim
American Pie

Rol interpretat de Eugene Levy

Tatal lui Jim (Eugene Levy) este exact asa cum te-ai astepta sa fie tatal unui tocilar cu frustrari sexuale intr-o comedie cu adolescenti. Habar nu are cum trebuie sa procedeze si incearca diferite modalitati sa para cat mai cool in ochii fiului sau. Saracul de el nici macar nu primeste un nume in prima parte (American Pie); este strigat pur si simplu “tatal lui Jim”. Treptat ajunge sa fie cunoscut sub numele de Noah Levenstein. Una peste alta, orice parinte care este dispus sa acopere “aventurile” copilului sau cu un desert delicios primeste o bila alba si este binevenit in lista noastra.


3. Diane Freeling
Poltergeist
Rol interpretat de JoBeth Williams

In filmul Poltergeist, Diane Freeling pare o femeie de casa tipica: este casatorita cu un agent imobiliar de succes, are trei copii grozavi, traieste intr-o casa draguta din suburbiile orasului si nu o deranjeaza sa fumeze din cand in cand putina marijuana impreuna cu sotul ei. Atunci cand fiica ei cea mica, Carol Ann, dispare, capturata de spiritele nelinistite si furioase, Diane isi arata temperamentul. Isi trimite copiii sa doarma prin vecini, iar ea ramane in casa bantuita alaturi de Carol Ann, cu care poate comunica prin intermediul unui televizor. In cele din urma, instinctul matern al lui Diane preia controlul si reusete sa-si readuca fiica in lumea celor vii, dupa o calatorie inspaimantoare pe taramul fantomelor. Daca mama ta ti-a spus ca ar merge pana in Iad si inapoi dupa tine, atunci fii sigur ca la asta s-a referit.


2. Darth Vader
The Empire Strikes Back
Rol interpretat de James Earl Jones, David Prowse si C. Andrew Nelson

Darth Vader este considerat unul dintre cei mai importanti rau-facatori din cinematografie, dar in acelasi timp este si exemplul perfect de tata-bestie. Crescut pe planeta Tatooine, Luke Skywalker (Mark Hamill) a trebuit sa se descurce fara tatal sau, care era prea ocupat cu cucerirea Universului. Bineinteles ca atunci cand afla ca fiul sau are Forta in el, Vader a vrut sa refaca relatia dintre ei doi. In cele din urma, Vader realizeaza ca fiul sau este mai important decat Universul si lupta alaturi de acesta impotriva Imparatului.

1. Sarah Connor
Terminator 2: Judgment Day
Rol interpretat de Linda Hamilton

Sarah Connor (Linda Hamilton) in The Terminator (1984) era o fata simpla, casiera la un supermarket si fugarita de un cyborg din viitoar care voia sa-i omoare copilul nenascut. 10 ani mai tarziu, in Terminator 2: Judgment Day, ea intra in rolul celei mai dure mame de pe pamant, plina de muschi si internata intr-un spital de nebuni. Singurul sau scop ramanand acela de a se reuni cu fiul sau.

Din fericire, cu ajutorul unei figuri familiare (Arnold Schwarzenegger in rolul unui terminator mai bland si mai gentil), Sarah isi atinge acest scop. In acesti 10 ani Sarah Connor traieste printre mercenari si traficanti de arme pentru a invata sa-si protejeze copilul – iar prin el, intreaga omenire. Daca nici asta nu este iubire materna, atunci nu stim ce este.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea