Filme

#filme #top filme #filme tari #filme presedinti

Cei mai buni presedinti din filme

De-a lungul timpului, presedintii nu au adus modificari puternice doar in istoria lumii, ci au influentat si lumea cinematografica. Atfel, au aparut nenumarate filme in care actori talentati, foarte cunoscuti si cu mult succes, au interpretat rolurilele celor mai puternici presedinti.

1. Presedintele Merkin Muffley – Peter Sellers (Dr. Strangelove)

Merkin Muffley a fost unul dintre cei mai puternici si influenti oameni ai lumii. Filmul il prezinta pe Merkin Muffley, interpretat de Peter Sellers, intr-o camera in care actiunea este o drama foarte puternica, iar atmosfera foarte incarcata.

Actiunea filmului are loc in anul 1956 (in anul alegerilor), cand Muffley lupta pentru putere cu Dwight Eisenhower.



Foto: photobucket.com

2. Presedintele James Marshall – Harrison Ford (Air Force One)

Harrison Ford reuseste sa surprinda foarte bine rolul presedintelui James Marshall si sa impresioneze prin carisma, prin puterea si taria de caracter de care da dovada in situatii limita. Harrison Ford a fost foarte apreciat pentru aceasta interpretare, motiv pentru care se afla pe cea de-a doua pozitie in topul actorilor care interpreteaza rolul unui presedinte.



Foto: photobucket.com

3. Presedintele Andrew Shepherd – Michael Douglas (The American President)

Michael Douglas intepreteaza cu succes rolul presedintelui american Andrew Shepherd si da dovada unui lider agresiv, puternic, care nu se lasa intimidat de nimeni si nimic. Pe de cealalta, Andrew Shepherd este prezentat ca fiind un barbat romantic si fermecator, un vaduv care incearca cu disperare sa o cucereasca pe Sydney Wade, o tanara reprezentanta a gruparilor ecologiste care urmareste sa impuna parlamentarilor ideile si argumentele ei politice.

Astfel, presedintele trebuie sa mentina o relatie cat mai buna cu cetatenii si cu partidele politice, in timp ce vrea sa aiba timp si spatiu pentru o relatie de iubire.



Foto: photobucket.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea